Gazdaságos kutya kaja?
Van egy felnőtt husky keverék és egy kölyök stafi keverék kutyánk.
Eddig rizst kaptak raguval(sok hús, kevés zöldség).
Valakinek van esetleg más, hasonlóan gazdaságos kutya kajához ötlete?
Nem szeretnénk túl sokat költenek rá, de azért tápanyagban gazdag ételt szeretnenk6 nekik adni.
#10 Állatorvossal egyeztetett minőségű és mennyiségű húst rizst és zöldséget kapnak. De a kérdés egyébként arra irányult, hogy milyen más alternatívát tudnak ajánlani.
Halat ritkán kapnak.
Én főtt csirke farhátat adok kenyérrel vagy főtt tésztával.
Maradék kaját is hozzácsapok.
Imádják és bőven jó súlyban vannak, rengeteg az energiájuk.
A farhát komplett, mivel nem csak sima hús, hanem rajta van a bőr, csont, porc, inak, minden, amire a kutyáknak szükségük van.
Csontot tilos főve adni kedves #12-es, kenyeret sem ajánlatos adni. A farhát nem komplett rengeteg minden hiányzik belőle főleg ha főzve van...
Komolyan az ember minek tart kutyát ha így etetik...
Nem lesz semmi bajuk a főtt csonttól. Nagyanyamék tanyáján 90%-ban kenyeret ettek a kutyák és vígan éltek 15-16 évig is makk egészségesen.
Úgyhogy kedved #13... Te miért tartasz kutyát, ha semmit nem tudsz arról, hogy mit ehetnek vagy mi árt nekik?
A kutya fő tápláléka a hús, és nem a kenyér meg a többi finomított gabona...
És tudom mit ehetnek a kutyák szerintem évekkel jobban etetem a saját kutyám mint te a tieid...és épp ezért mondom a főtt csont és a kenyér nem tesz jót egy kutyának sem. De még okoskodhatsz, csak túl kéne lépni a tudatlanságod és neked tudnod kéne hogy valójában mi a jó a kutyának és mi nem
#17 Csak egy alternatívát keresek arra az esetre, ha nem lenne időm főzni nekik.
#16 Neked meg a nagy egódon kéne túl lépni. Ha te úgy gondolod hogy jobban eteted a kutyád, akkor gratulálok, nagyon ügyes kisfiú vagy. Ezért jár a kutyakeksz.
Mellesleg a frusztrációtokat kérlek ne itt éljétek ki. Ez nem az a platform és senki nem kíváncsi rá.
Nem tudom, hogy milyen árban gondolkozol, de van egy jó kis állatos weboldal. Ahol nagyon jó kis akciók vannak 20-25 ezerért már tök jó minőségű tápot tudsz venni a blökiknek. Ami nem 1 hét alatt fogy el.
Mi pl.: 22 ezerért 30kg tápot vettünk 2 kutyanak és bő 3 hónapra elég volt, úgyhogy jutifalinak is adtunk nekik. Ha ezt a pénzt elosztod 3 hónapra, elég gazdaságosan jösz ki egy hónapra.
Szerintem, nézz körül és válaszd ki a megfelelőt nektek, biztosan találsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!