Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor kell elöször oltatni a...

Mikor kell elöször oltatni a kiskutyámat?

Figyelt kérdés
6 és fél hetes a kis kuvaszunk. Már kell vinni oltatni az állatorvoshoz vagy csak 8 hetesen?
2008. dec. 3. 08:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Már a tenyésztőnél kellett volna kapnia az első oltását. Mielőbb oltasd be, de én inkább kihívnám az állatdokit. A parvovírus olyan mértékben el van terjedve, hogy én a pici kutyát még állatorvosi rendelőbe se viszem, mert elkaphatja ott is. és nagyon ritkán éli túl a kiskutya.

Leghamarabb a második oltás után érezheted viszonylag biztonságban. Sajnos tapasztalatból mondom. Mondjuk nekem sikerült megmenteni a kutyát, de ehhez az kellett, hogy egy hétig egyáltalán nem aludtam, 20 percenként egy korty víz a kiskutyának. Kevesebb nem lehet, mert az állandó hányás miatt kiszárad, több se, mert ha többet kap attól is hány... Plusz gyógyszerezés, injekciózás, stb.... Sem költségben, sem fáradtsgban nem volt semmi. Persze megérte, de jobb nem hazárdírozni.

2008. dec. 3. 09:06
 2/3 anonim ***** válasza:
máris viheted!!!6-8 hetesen szokták az 1.-t, de ez attól is függ hogy mikor lett elválasztva. mivel már nálad van ezért mondtom hogy lehet oltatni!
2008. dec. 3. 12:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi, tegnap elvittük dokihoz.
2008. dec. 4. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!