Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell egy kutyát sétáltatni?

Miért kell egy kutyát sétáltatni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy mondjuk 6-8 kutya él egy több tíz-száz hektárnyi farmon. Jó étrenden, szeretetben nevelkednek, de határozott szabályok mellett. Ilyen esetben is kellene sétáltatni őket?

(Elméleti kérdés)

2021. febr. 9. 21:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Kette valasztanam a dolgokat:

1. Munkakutyakat, akik kint dolgoznak a szabad eg alatt es hatalmas teruleten elnek haszonallatok mellett, oket nem szokas setaltatni ... setalnak egesz nap.

2. Hobbibol nem szokas 6-8 kutyat tartani ... ha pedig valaki gazdag ember aki mondjuk megteheti es a hatalmas birtokan sok-sok allatot tart, ilyen embereknek nincs idejuk kutyat setaltatni mint inkabb szemelyzet foglalkozik az allatokkal.

2021. febr. 10. 06:47
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Van mozgásigénye.
2021. febr. 10. 07:40
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ milyen fajta kutyák és mi a dolguk. Én voltam egyszer egy tehén/tej farmon. Ott élt 3-4 nagytestű kutya akik őrizték a telepet. Hatalmas területről beszélünk, rengeteg egyéb állatról. A telep maga nem volt bekerítve csak egy árok vette körül, a kutyák tudták meddig tart a területük. Henyéltek egyébként egész idő alatt. Nekik az inger is megvolt, mert rengetegen jártak oda, hozták vitték a rakományt/árút. Jól nevelt kutyák voltak, beengedteg bárkit, max ugatással jeleztek a gazdának, a kifelé út volt nehézkes, ha egyik gazdával sem beszéltél és a kutya sem ismert, akkor nem engedtek ki, éjjel senki se ki se be nem mehetett, csak a gazda. Szerintem ilyen feltételek mellett, ennyi és ilyen fajta kutyának ez az élet maga a tökély, amit te vázoltál fel az kicsit hiányos, nem feltétlen korrekt tartás a kutyák felé.
2021. febr. 10. 07:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Több száz hektárnyi farmon nem feltétlenül kell külön még sétáltatni is, de az jó, ha találkoznak idegen kutyákkal, emberekkel, ingerekkel.

Egyébként a szocializáció, kikapcsolódás miatt, unalom "ellen" kell sétáltatni a kutyákat.

2021. febr. 10. 07:56
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Mert attól még kellenek neki az új ingerek. Kell találkoznia más kutyákkal, kell szocializálódnia.
2021. febr. 10. 08:16
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért nagyon sokszor több tíz vagy 100 hektárnyi terület az nem egybefüggő. Ott már vezet át pár út, szóval nem tudod megoldani, hogy egy az egybe az egészet lekerítsd. De tegyük fel 1 terület, ha már a kérdésed elméleti. sokszor 1 kutya tiszteletét és figyelmét kivívni is nagy meló, nem ám 6-ét. Ha szigorú szabályok szerint akarod nevelni őket, akkor legalább napi 3-4 órát kell foglalkozni velük, amiben dolgozol külön-külön is és együtt is a kutyákkal. És akkor még a kutyák fajtáját, korát nem is vettük figyelembe.

Egy kóbor kutya is sokszor kilométereket barangol be 1 nap alatt, szóval a nagy területen tartott kutyákat is érdemes néha sétáltatni, hogy lássák mi van a kerítésen kívül, illetve más kutyákkal, állatokkal, ingerekkel, emberekkel is találkozzanak a szocializáció miatt.

2021. febr. 10. 08:18
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Séta az új ingerek,szocializáció miatt van.

Mennyi kérdés van itt is,hogy a kutyám beteg orvos nem jön ki,de életében nem volt autóban,de még pórázt sem ismeri hogy tegye be és stb.

Egy kutyát úgy kell nevelni tartani,hogy ha bármilyen próbléma van akkor gond nélkül tud kezelni.

Be tudd rakni a kocsiba,idegenekkel ne legyen agresszív, idegen kutyákkal sem legyen agresszív.

Hiába él több kutya együtt azt megszokja ettől függetlenül egy idegen kutyával lehetnek agresszívek.

Én bár lakásban lakok.

Mindenhez hozzá szoktattam. Nagy forgalom,zajok,busszal való utazás,autóval való utazás. Bolt.

Más kutyák,gyerekek. Idegen emberek.

Semmitől nem fél,semmi nem szokatlan neki. Így tudom azt bármilyen helyzet adódhat a kutyám nyugodt és kiegyensúlyozott.

2021. febr. 10. 10:47
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Szocilázódjon a dög a k..anyjába ha 1 négyzet km-es udvar nem elég hely neki akkor elásom a g*cibe. Fahh. Ilyen kretének legyenek ezen az oldalon.

Ezt az üzenetet kaptam mert válaszoltam a kérdésre😅

2021. febr. 10. 17:17
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

2. Válaszoló vagyok. Valaki sértegetett engem privát üzenetben nem is akarom idézni mi volt az utolsó 3 szó.

Mi nem igaz abban hogy kutyáknak is kell a friss levegő?

2021. febr. 10. 17:55
 20/22 A kérdező kommentje:
Én nem írtam senkinek privátot, szóval én sem tudom mi folyik itt.
2021. febr. 10. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!