Metrón/buszon lehet két kutyával utazni?
Azt tudom,hogy vonaton egy gazdinál kettő kutya is lehet. Buszon és metrón viszont egy. Akkor sem vihetek kettőt ha az egyik egy szállító táskában lenne? Az egyik egy törpe tacskó a másik egy border collie.
(A kérdés elméleti a collie még nincsen nálam csak tervben van)
Természetesen előtte felhívnám a társaságot és érdeklődnék efelől.
Akkor megesz a vértacskó. Rip.
(Hordozóban BKK szabályzata szerint sem kell szájkosár...)
BKK-nak itt a szabályzata, nem tudom, van-e frissebb:
Ez alapján egy utas csak egy kutyát szállíthat. Ugyanakkor nem szoktak szólni pl. szájkosár miatt sem, ahogy én látom (az én kutyámon van egyébként, csak szoktam látni más utasoknál, hogy nem használja mindenki).
Változó. Volán buszon elméletileg nem lehet 2 kutya egyszerre a járművön. Aztán sofőrje válogatja. Van aki egy embert 2 kutyával is felenged, van aki pedig nem, ha már van valaki kutyával.
A vonatot rosszul tudod. 1 fő 1 kutyával utazhat hivatalosan. Aztán megint kalauzfüggő, hogy mit szól hozzá.
A többi meg helyi társaságtól függ. El kell olvasni a szabályzatot
Egyébként én évekig tömegközlekedtem két borderrel,nem volt gond sosem. De azért rizikós, mert belefuthatsz olyanba, akinek rossz napja van
A 16-os tökéletesen leírta a mai helyzetet.
Vannak a szabályok és vannak a járművezetők, kalauzok, akiktől függ, betartatják-e a szabályokat, vagy sem.
A MÁV oldalán olvastam ezt :
Kutya csak a 2. kocsiosztályú személykocsiba vihető be. Egy utas legfeljebb 2 kutyát vihet magával
Akkor már nem igaz ? 🥺
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Csak 2-3 hetente utaznánk az Egyetemről haza és vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!