Milyen kutyafáját ajánlotok?
Akkor ezt elmondod a menhelyen és kiutalnak neked egy jó kis izgága kutyust :) Viszont arra készülj fel hogy a kutya nem töröl lábat az ajtóban, főleg ilyen jó kis esős-saras napokon majd fürdetheted mielőtt beengeded. Nem a beengedés ellen vagyok, félre ne értsd, csak tudd.
2021. febr. 11. 22:54
....nagyon szeretek a természetben lenni, kirándulni sétálni, futi, viszonylag sok szabadidőm van és nagyon szeretek állatok körül lenni, velük foglalkozni....
Mindennek jól megfelel a mudi. Intelligens, pörgős, fáradhatatlan, éber, igényli a mozgást, az aktív életet. Jöhet vízpart, hegyitúra, erdei séta...stb.
Szőre rendkívül könnyen tisztán tartható.
Pásztorkutyaként az egyéb állatokkal is jól kijön. Baromfi, kutya, macska, papagáj...és bármi jöhet. :) Lehetetlen "elveszíteni" és a gazdi minden lépéséről tud.
[link]
2021. febr. 12. 09:22
Azt azért tudnod kell, hogy a kutyát a saját kerten kívül és a kutyafuttatón kívül mindenhol pórázon kell tartani, a természetben meg főleg nem engedheted el, különben ne is csodálkozz, hogy lelövi egy vadász.
2021. febr. 12. 11:02
menj el fogadj örökbe egy menhelyit :)
2021. febr. 12. 14:31
Labrador, golden, vagy német juhász. Nekem ez a három volt. A labim nagyon vicces volt, bármikor nyitott volt a játékra, és mindenkit felvidított a környezetében. A szomszéd kisgyerek kutyáktól való félelmét úgy feloldotta, hogy azóta nekik is van már kutyus. A goldenem rettenet makacs volt, de imádtam, sokat túráztunk együtt, és rengeteg kutyás barátunk lett általa, mert rajongott más kutyák társaságáért, akkor érezte magát a legjobban, ha többen is voltak körülötte. A német juhász meg munkamániás, az enyém legalább is az volt, nagyon sok trükköt tanítottam neki, kipróbáltunk egy nagy halom kutyasportot, és ő nagyon egygazdis volt, tehát sem az azóta már férjemet, sem a szüleimet nem fogadta el falkavezérnek, csak engem. Nélkülem soha semmit nem akart csinálni.
2021. febr. 12. 17:21
2021. febr. 12. 18:01
17/20 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, sokat segítettetek:)
18/20 Családom válasza:
Én a német dogot ajánlanám. Szernek futni és kell is nekik. Könnyen kezelhetőek a rövid szőrük miatt. Szeretnek játszani. Ember és egyéb házi állat kedvelő. Napközben kint lehet, de este bent kell lennie. Nagyon okos könnyen tanul. Szép nagy testű. Iszonyú hűséges és érzelmes kutya!😊
Szerintem a német dog a legjobb ilyen szempontból. De az egeszseg ügy terén eléggé figyelni kell rájuk. Mint a miénk is sajnos 4 hónappal ezelött gyomorcsavarodást kapott reggel 8 kor es nem tudtunk neki segíteni! 4 éves volt. Sajnos ez elég sok embernél előfordul vagy pedig a nagy mérete miatt a szív problémák. Ezért is kell neki kaja után 1-2 órát aludni és utána meg futni, játszani.
2021. febr. 19. 17:14
Labdador, Puli, Golden, Border Collie <3
2021. febr. 20. 19:45
20/20 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: