Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak? 1éves szuka...

Mit csináljak? 1éves szuka kutyám furán viselkedik. /? (több lent)

Figyelt kérdés

1 éves szuka kutyám (keverék) mostaában furán viselkedik. Régebben nem jöhetett fel a teraszra, ha le volt fektetve egy parfis a feljáróhoz. Mostmár ha nem figyelünk oda, feloson hozzánk, és nem lehet lezavarni, mert lefekszik, és ha megpróbáljuk lehúzni, odakap. (Ilyenkor leszidjuk, de ugyanúgy sunyít a földön) Tegnap volt egy vihar, és a kutya úgy megijedt, h átszaladt a szúnyoghálón, be a lakásba. Még a pórázt sem tudtam rárakni, hogy kihúzzam onnan. Mikor végre sikerült kitolnom a házból, elkezdett nyüszíteni és sírni. Beengedtem a garázsba, ahol egész jól elvolt. Ma, ismét beosont a házba, és nem lehetett ismét kizavarni. A garázsba mindig bemehet, de ha szól(t)unk neki, azonnal kiment. Ma ez sem történt meg.

Lehet valami köze ahhoz h a kutya épp tüzel? Korábban még az orrát sem dugta be a házb, most meg minden alkalmat kihasznál, h bent randalírozzon. Mit tegyek?

2010. aug. 16. 14:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
viharos idő van, fél és megérzi, így biztonságos helyre menekül, annyira fél h ha ki akarjátok vinni a veszedelembe inkább odakap.
2010. aug. 16. 16:47
 12/13 Bozsikrisz ***** válasza:

Egy kutya soha nem kaphat a gazdája felé, ez a legfontosabb. Szóval szerintem irány egy kutyasuli.

Másfelől, nagyon sajnálom a kutyusodat, ugyanis valószínűleg fél a vihartól, és a dörgéstől. Lehet, hogy ez az egésznek a forrása, mert elég sokszor volt égzengés az utóbbi napokban.

Ha vihar készül nem tudjátok valami biztonságos, nyugodt helyre beengedni?

2010. aug. 16. 19:32
 13/13 A kérdező kommentje:
Most is nagy vihar van, bent van a garázsban. 10 percenként kimegyek megnyugtatni. Egyébként a kutya az elején nagyon neveletlen volt, mindennek nekiugrott, vagy ami túl nagy falat volt, ha tudott, elszaladt. Nagy mázlija volt a kutyának mikor megtaláltuk, mert épp láttuk, ahogy egy zsákban dobják be egy folyóba a tesójával együtt (ő sajnos nem élte túl) Akkor kb fél éves volt. Talán innen eredt a kutya agressziója, de minél több időt töltött velünk, annál nyugodtabb lett. Ha vihar volt, kiült a lépcsőre, és nézte a villámokat. Egyáltalán nem félt tőle. Most egyre jobban kezd a régi énjére hasonlítani. (leszámítva a hirtelen felindulásait.) Pár órája, megint beszaladt a házba. Mikor ki akartam húzni, nyüszített, odakapott.
2010. aug. 16. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!