Miért csinálhatja? Más kutyája is csinálja ezt?
10 hetes uszkáromnak doki előírta, hogy tépkedjük a füléből a szőrt, mert különben bemelegszik,romolhat a hallása stb. Próbáljuk tépkedni de annyira bent van és picik hogy nem nagyon lehet, ő meg folyamat rázza a fülpét és vakarja szegény alig tud aludni. A szőrök miatt fakarhatja? Tudtok vmi tippet adni hogy lehet kiszedni?
Ezenkívűl folyamat vakarózik és nyüszög, bolhái nincsenek ez biztos,kezével folyamat az orrát és szemét piszkálja. Félek hogy allerigás lehet,vagy csak nagyon melege lehet a bundája miatt?még nem vittük el megnyiratni..
fürdetni ilyenkor érdemes lenne? másfél hete fürdettük..és inkább este jön rá ez a nyüszögés meg vakarózás.
tépkeditek a kutya füléből a szőrt? O.o
amúgy lehet hogy be van gyulladva, vigyétek el dokihoz, az majd ad valami cseppet
A dokidnak igaza van, nagyon sok kutya füléből ki kell szedni a szőrt, különben tényleg bepálik. Ezek a szőrök el vannak halva, tehát (többnyire) nem fáj a kutyusnak, amikor kiszedik. Legalábbis az enyém meg se moccan, amikor neki állok kigyomlálni:)
Azt viszont nem értem, hogy az állatorvos miért nem vizsgálja meg, ha mondjátok, hogy vakarózik.
Tényleg lehet ételallergia is, és akkor tápot kell váltani.
De lehet, hogy valami a fülébe ment, és akkor azt s.o.s. ki kell szedni.
Túl sűrűn nem szabad fürdetni, legalábbis semmiképp nem samponnal. Ha sima vízben pancsol, az nem baj.
ma 11:13 vagyok.
Tavaly az én kutyámnak toklász ment a fülébe, kiszedték, és pár héttel később elkezdett váladékozni, valószínűleg a toklász felsértette. Az állatorvosunk ezzel az a fülszőr kiszedővel (vagy érfogó, nem tudom hogy hívják) teljesen kiszedte a szőrt, és nagyon alaposan többször is átmosta. Ne tudd meg mi jött a füléből:S
Bár egy kölyöknél ilyen komoly gyulladás nem igazán lehetséges, de semmiképp ne hagyjátok annyiban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!