Ugye ezzel nem árthatok a kutyámnak?
Attól, hogy 2* kapja meg a napi adagját, ugyanúgy kövér lesz. Csökkentsd a napi adagot.
Nekem is dp-s kutyám van, de kap megfelelő izületvédőt és fiziterápiás gyakorlatokat csinálunk, így gyakorlatilag tünetmentes. Szabadon futni is szokott velem. Kap valamit a diszpláziájára?
Nekem is van egy dagibabám, akinek fogynia kell, vettem neki külön fogyókúrás (light) tápot, és annak az adagolását tartom be. Ezt kb. 1,5-2 hete kezdtem, de ment már le róla felesleg :)
Ja és ő is 2x kap enni (napi adagot elosztom reggel-este).
A napi 2x etetés ebben az esetben biztos jobb, kevésbé lesz éhes a kutya. Mert bizony csökkenteni kell az adagját.
Papírforma szerint a fogyasztó adag a tápos-zacskón feltüntetett ideális (!!!) súly 70-80%-a (ha nem lehet mozgatni, inkább 60-70%). Teszem azt, 30 kg az ideális súlya, arra csak az egyszerűség kedvéért 300 g a napi adag abból az adott tápból. Tehát 210-240 g tápot kap naponta, 2 egyenlő adagra osztva. És ezen kívül nincs leeső falatka, jutalom, semmi. Vagy ha van, akkor megfelelően csökkenteni kell az aznapi adagot.
Nekem is volt kutyám aki erősen hajlamos volt a hízásra, betegség (gyógyszerek) miatt felszaladt rá is egy kis plusz, nem volt egyszerű levarázsolni róla. Brutál éhes volt a kaja mennyiség csökkentés után, én mennyiséget főtt zöldségekkel növeltem neki (répa, brokkoli, karfiol, cukkini pl, semmi zsír, semmi hús), így tápból kb az ideális súlyra való 50%-át kapta, plusz a zöldség. Ez így kiadósabb volt, nem is volt éhes különösebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!