Házörző,de gyerekbarát nagytestű kutyus?
Német dog vonalon indultam,de rájöttem,hogy ő inkább házban lenne. Németjuhászt nem szeretnénk,egyéb okokból.
Golden retriver és labrador nem nagy örzi a házat. Cane corso is tetszik,de talán ő és egy rottweiler túl "erős" egy gyerek mellé. Nem is a ház örzése a lényeg mert van kamera,riasztó. Csak hogy határozott legyen. Leonbergi gyerek barát?
Még egy szavazat a hovawartra. Feltéve, hogy van időd, energiád és tudásod foglalkozni vele és nem baj, ha néha kicsit önálló. Arra figyelni kell, hogy erősek és játékosak, ezért egy totyogós gyereket nem engednék össze egy felpörgött hovawarttal, mert egy farokcsapással feldöntheti.
#5-höz megjegyzés, hogy nálunk csak szigetelt háza van a hovinak, de csak fagypont alatt szokott oda bemenni, egyébként inkább valami stratégiai ponton fekszik, ahol jó belátja a birodalmát. A lakásba csak akkor szeret bejönni, ha nyitva marad az ajtó, tehát bármikor kimehet, ha esemény van. Egyszer láttam fázni, amikor suli és séta miatt bőrig ázott és viszonylag hideg is volt. Természetesen beengedtük és megszárítottuk.
#11. Lehet hogy igazad van, én csak olvastam a fajtáról, nekem nincs...
Ettől függetlenül szerintem nem árt, ha a kérdező kalkulál egy ilyen kutyaház árával, mert elég drágák.
Jobb ha számításba veszi, ha mégis kéne...
Amúgy megkérdezhetem, hogy honnan van a kutyusod?
#12 Abban igazad van, hogy egy jó kutyaházra szükség van és ha nem barkácsolós az ember, már egy szigetelt ház is elég drága. Egy fűtött nem tudom, mennyibe fáj, ha fázósabb kutyánk volt, hideg időben bent aludt.
Eger mellől van a kutyó (St König's). Azt nem tudom, most regisztrált tenyésztőnek számítanak-e, mert pár éve volt egy nagy kavarás azzal, hogy kinek a tenyészvizsgáját fogadják el és a szülőknek csak a régi volt meg. Szülőknél az EÜ szűrések rendben voltak, dolgoztak is a kutyáikkal, regisztrációs lapot kérés nélkül adtak és ami a legfontosabb: volt olyan kölyök az alomban, aki illett hozzánk. Ami meglepett, hogy ilyen - viszonylag ritka - fajtánál is bele lehet futni kétes hirdetésekbe és a tenyésztő is tudott olyanról, aki anyagi haszonszerzés miatt szaporította őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!