Mit tegyek? Az 5 éves lányom ragaszkodik ahhoz, hogy minden sétára sálat tekerjen a kutya nyakára.
Hát nem tudom, számomra ez tipikusan az a probléma, amit értelmesen el kell magyarázni a gyereknek és megértetni vele.
Ilyen alap szülői skill
Nagytestu kutyam oltoztetem. Jarunk futni stb. Szerintem nalad fiatalabb vagyok.
Hazahozatal utan Lattam,h nem akar saetalni,feloltoztettm. Azota szivesebben jon.
Miert fazzon a kutyam,ha tellik ruhak ra???
Árt a kutyának ezzel?
Ha nem, nincs vele gond.
Én kesztyűt is adnék a kutyára.
Rád meg egy szájkosarat kedves kérődző!
Ne haragudj, de pontosan ez a baj a "kutya gyerekpótlék" támadásokkal. Szerintem alapvetően nem lenne baj, ha az ember úgy tekint a kutyájára, mint egy gyerekre, hiszen mindig vigyázni kell rá és meg kell nevelni, hogy okos kutya lehessen, de sajnos úgy látom már a gyereket sem menő nevelni csak elkényesztetni, nemhogy egy kutyát.
Alapvetően nem azzal van a baj, hogy a kutyára nem kell sál (mert ha figyelsz rá nem lesz semmi baja tőle), hanem azzal, hogy gyakorin kell megkérdezned mit mondj a gyerekednek, aki sálat akar rakni a kutya nyakára.
Az én szüleim egyáltalán nem voltak szigorú szülők, nem ütöttek sosem, de mégis felnéztem rájuk annyira, hogy ha azt mondták valamire, hogy nem szabad! és ráadásul el is magyarazták, hogy miért nem, akkor nem csináltam.
Tudom, most le leszek pontozva, mert mindenkinek fáj az igazság, de sajnos általánosságban ez van. (Természetesen vannak kivételek, még mindig vannak normális szülők, szuper gyerekekkel, tehát akinek nem inge..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!