Meg lehet tanítani a kutyának, hogy ne tartsa fel a farkát?
Tudom, kicsit hülyén hangzik a kérdés, de mindjárt kifejtem :D
3 éves kanom van, kiállítási kutya. A standard szerint a fajtánál a hátvonallal egy szintben, vagy kicsit lejjebb hordott farok az előírt. A kutyám meg is felel ennek, de ha előtte mennek a ringben más felnőtt kanok, van, hogy magasra emeli, zászlózik a farkával mozgás közben. Otthon, vagy ha egyedül vagyunk nincs ezzel gond, szóval ez egyértelműen testbeszéd. Öntudatos kutya, jelzi, hogy ki a menő, hiába amúgy gyönyörűen viselkedik, tudja, hogy a ringben mi a dolga, nem zavarják meg a többiek, akár szembe is állíthatjuk őket.
Ha ő megy elöl akkor általában nem csinálja. Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy mivel ösztönös dolog ez van? :D
Bordereknél is ez van, ott láttam már, hogy valaki rászól a kutyájára és az olyankor lejjebb engedi a farkát.
Szerintem meg lehet nekik tanítani, de nem konkrétan azt, hogy tartsa lent, hanem, hogy ne pörgesse fel magát és emiatt szabályosan fogja hordani.
Szerintem ez egy természetes reakció, kommunikál.
De ezen az oldalon valószínűleg nem fogsz releváns választ kapni, olyanokat keress fel személyesen, akik kifejezetten a saját fajtádban tudnának tanácsot adni.
Szerintem kB minden kutya fel tudja emelni a farkát, akinek van. Nem a hátára kunkoritast kell elkepzelni.
Sokszor fotózzuk, és mindig jól tartja, kivéve ha más kutyákra reagál. 🙂
Vannak hibái nyilván, de ez pont nem az 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!