Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szeparalnatok el 2...

Hogyan szeparalnatok el 2 egymassal nem eppen baratsagos kutyatokat? Vagy hogyan oldanatok meg a problemat?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasok ilyen posztokat, hogy a 2 vagy tobb kutya nem jon ki egymassal, es igy folyamatosan elkulonitik oket. Miert jobb evekig kinlodni a szeparalassal, mint par honapot raszanni az osszeszoktatasra? Tenyleg van olyan kutya, amelyik remenytelen eset?
2021. jan. 28. 19:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudom miről beszélsz, valakivel nagyon összekeversz 😂😂😂 de linkeld be a szóban forgó kérdést, csinálok képernyőképet ha ennyire fontos

De ez így van. Van egy adott fajta amelyet egy adott feladatra rendkívül erősen szelektáltak többszáz évig. Nem fogod tudni kinevelni belőle. Érdekes ez a csőlátás sokaknál. Ha látsz egy alig 2 hónapos border colliet azonnal beállni terelő pozícióba, vagy német vizsla kölyköket mutatni a vadat, azt mondod igen, genetika, ez a vérükben van. Azzal meg egyből baj van ha 10 hetes kis kölyök pitbullokat kell szeparálni mert már tépik egymást.

2021. jan. 28. 21:26
 12/21 anonim ***** válasza:
35%
aaaa hagyd el, az ilyen kilences válaszolókhoz hasonlók élnek rozsaszin felhoben es hiszik azt hogy ezek dajkakutyak. mekkora baromsag. ahelyett,hogy privatban uzengetne, ide irja a fontosabbnal fontosabb mondanivalojat
2021. jan. 28. 21:36
 13/21 anonim ***** válasza:
54%

Nalad nincs olyan,h nem szimpi vki es nem baratkozol vele?? Vagy,ha radparancsolok,jatszol jopofizol egesz nap az ellensegeddel?

Elvileg,ha eros falkavwzer vagy,a kutyak nem vesznek ossze. De ket dominans azonos nemu kutya fog versengeni a sorrendert. Azaz osszeverekszenek.

Mi a meglevo kutyaval egyutt valasztottuk a 2.-at. Elso pillanattol jatszottak es spannoltak.

Ismeretlenul oda nem vittem volna egy masik kutyat.

2021. jan. 28. 21:51
 14/21 anonim ***** válasza:
31%

13-as vagyok. A 2. Kutyank egy felnott sinteres pitbull. Visszuk kutyak koze rendszeresen. O soha nem kezdemenyez balhet,de ha kikezdenek vele,megmutatja,h a marha gerince 1 perc alatt zuzodik porra a foga kozott.

De el tudjuk hivni elsore paranccsal barmely kutyatol.

Ennyit arrol,h a pit mindenkivel verekszik.

2021. jan. 28. 22:35
 15/21 anonim ***** válasza:
35%
Nekem egy nagyon domináns ivaros szukám van aki enyhén félelmi agresszív 30 kilós létére. A nagymamámnak egy szörnyen féltékeny kistestű domináns szukája van. Megfértek egymás mellett, nem bratyiztak, kb egymásra sem néztek, de nem kezdtek neki dominanciaharcolni vagy bármi. Az én szukám nem jön ki túl jól más szukákkal, de el sem tudom képzelni hogy ne tudnám más kutyával összeszoktatni. Szerintem ez teljesen szocializáció kérdése. Lehet hogy a szocializáció ellenére nem fog kedvelni egy réteget, de elviselnie, meglennie a másik mellett szerintem alap. És nem menhelyes vagy sintéres kutyával kell példálni akit gondolom soha nem neveltek vagy szoktattak és láttak már sokfélét, ahogy a rosszból is jócskán kijutott neki. Egy jó idegrendszerű kutyától simán el lehet várni hogy bármilyen nemű, korú, méretű társát eltűrje, ha ez nem megy akkor ott a nevelésnél nagyon félre ment valami.
2021. jan. 29. 07:30
 16/21 anonim ***** válasza:
78%

Aki szerint minden nevelés és szocializáció kérdése, annak még nem volt egy ösztönerős ősi fajtája vagy pitje (és a menhelyről hozott felhígított szapis mix nem ugyanaz, mint egy ADBA pit). Nekem akitám van, ha lesz második kutyám, akkor vagy ellenkező neműt veszek mellé, vagy szeparálom őket, mert nem fogok kockáztatni egy balhét amiatt, mert ignorálom azt a tényt, hogy létezik olyan is, hogy genetika.

Egyébként sem értem, mi ez az elvárás, hogy minden kutya jöjjön ki egymással. Ti is szerettek minden embert?

2021. jan. 29. 15:15
 17/21 anonim ***** válasza:
13%
Látom nem tudsz olvasni. Az elvárt, hogy a másikkal egy légtérben tudjon lenni anélkül, hogy neki esne. Amúgy benézted mert ősi fajtám van nekem is, törzskönyvezett és ösztönerős, mégis meg tudtam nevelni ;) #15 votam.
2021. jan. 29. 15:21
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a valaszokat mindenkinek, igazatok van abban, hogy a meglevő kutyara nem szabad raeroszakolni mindenaron egy masikat, tehat ha szeretnenk majd meg egy kutyat, a felnott kutyankat is visszuk majd tarsat valasztani, szerencsere eddig minden szukaval nagyon baratsagos, nyugodt volt, kolykokkel is eljatszik.

Csak azt nem ertem ha egy kutya nem kompatibilis masikkal egyaltalan, akkor miert kell megis ratukmalni a kutyabarikat, mikozben ő vigan elvan inkabb egyedul. Nem tartom elheto dolognak, hogy felvaltva kuksolnak a kutyak a kennelben. Akkor legyen inkabb egy, de az tisztessegesen tartva.

2021. jan. 29. 16:14
 19/21 anonim ***** válasza:
41%

Gyerekek, akkor még egyszer, picit lassabban, mert túl sok dologról beszélünk egyszerre és így nehéz közös nevezőre jutni.

- Olyan lehet, hogy a kutyád egy másik kutyával találkozik az utcán, és nem jönnek ki. Igen, nekem se szimpatikus minden ember, ilyen van, ezt senki nem vitatja.

- Olyan is lehet, hogy a kutyád fajtájából adódóan nem kompatibilis más fajtákkal (pl. pörgősebb fajták a nyugisakkal, etc.). Igen, ilyen is van, senki nem mondja hogy ezt ki kell nevelni a kutyából, ez ugye a "genetika" kérdésköre.

- Olyan is lehet, hogy a kutya amit hazahozol, nem jön ki valamiért a már meglévővel, nem éppen a legjobb barátok. Megtörténhet, bár jobb helyeken össze szokták ismertetni az új kutyát a meglévővel, mielőtt hazaviszik, pont ezt elkerülendő.

- Nade, olyan NEM lehet, semmilyen esetben, hogy a két kutyád otthon képtelen az együttélésre, és gyakorlatilag a gazda egész nap azzal van elfoglalva hogy zsilipeli a kutyákat innen oda hogy ne találkozzanak egymással. Na ilyen nincs, fajtától, szociális hajlamtól, mindentől függetlenül. Erre írom azt, hogy ha ilyen van, akkor az azért van mert a gazda nem elég domináns és a kutyák maguk között próbálják meg leharcolni. Nem kell hogy nagy barátok legyenek, sőt, utálhatják is egymást, de az együttélésre képesnek kell lenni. A kérdés pedig az én olvasatomban erre a szituációra vonatkozott, nem az előző háromra.

És hát igen, rögtön a válaszokban is olvashatjuk a "gyenge kezű" (jobb szó híján hívom így, nem pejoratíve, senkit nem akarok megbántani) gazda hozzáállását, sokan írták hogy "nem szép dolog a meglévő kutya területére hazavinni egy másikat". Ajjaj, hát pont itt kezdődnek a bajok. Hogy az nem a kutya területe, hanem a tiéd. Ha ezt a kutya is így érezné, akkor nem lenne belőle probléma hogy beviszel oda egy másikat, hiszen te döntöd el hogy kit engedsz be a saját területedre, nem ő. Tény, hogy ha a kutya sajátjának tekinti az otthon minden négyzetméterét (ami amúgy tök hibás felállás) akkor valóban betolakodóként élhet meg egy új jövevényt. De még egyszer, ez a gazda hibája, nem a kutyáké, és lehet hogy az régi kutya az újjal nem lesz kebelbarát, de a gazda iránti tiszteletből meg kell tudjanak maradni egy légtérben. De az a gazda aki a saját otthonára a kutyája "területeként" tekint, már elvesztette ezt a meccset mielőtt elkezdődött volna.

2021. jan. 29. 19:19
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
19-es, nem volt még dolgod mentett kutyával, igaz?
2021. jan. 29. 22:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!