Miért nem akar sétálni a kölyök kutya?
Pár napja hoztam el egy kölyök kutyát. Egész nyugodt természetű és látszólag eléggé megszokta az új helyet.
Viszont nem akar sétálni.
Bárhová megyek a kertben, mindig követ, fut utánam, ha szólok neki akkor is szinte egyből mindig odajön. Viszont, ha rá rakom a pórázt, akkor leül és nem hajlandó mozdulni.
Ez mitől lehet? Fog változni?
Lehet hogy van valami rossz élménye a pórázzal, vagy csak simán ismeretlen neki és így reagál. Nem kell aggódni, szépen lassan a saját tempójában hozzá kell szoktatni.
Itt egy videó, szerintem a kutya egész életciklusát tekintve nem a legcélravezetőbb a fószer nevelési módszere, de vitathatatlan hogy kiskutyákkal nagyon jól működik ez a pozitív megerősítésre épülő vonal, amit képvisel: https://www.youtube.com/watch?v=OwN0Ub3TWsk
Mennyi idős? Oltásai megvannak?
Bizonyos kor alatt nem is ajánlott vele sétálni.
Hu, en agyverzest kaptam ezektol az elso setaktol :) Kutya leul es nem mozdul ... hivogatom, huzogatom - semmi ... mar tok kellemetlen, kozben persze mindenki teged nez es vigyorog a kiskutyara ... hat en majdnem eret vagtam magamon :)
De aztan fordult a kocka ... egyszer csak megindult, akkor meg alig lehetett visszatartani :)
Vannak stacioi a kutya felnovesenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!