Lehet ebből baj? Szaporítós labrador?
Az a helyzet, hogy egyik ismerősünk győzködött minket, hogy fogadjunk be egy kis kutyát.
Mi egyáltalán nem pártoljuk a szaporítókat, de a kutyus láncon volt megkötve,6 hónapos és menhelyre szerették volna adni.
Se oltás, se chip, se semmi.
Nagyon aranyos bújós kutyus, nem engedtük a menhelyre, befogadtuk. Első út az állatorvos volt,húzta is a száját rendesen, de meglepő módon fajtisztának ítélte meg.
A kérdés az hogy lehet a kutyusnak eü gondja, mert most kap meg olyan oltást ami 6-10-12 hetesen kellett volna?:/
Attól, hogy most kapta meg az oltást, nem lesz gondja.
Attól, hogy fajtatisztának néz ki, viszont lehetnek ellenőrizetlenek a felmenői, lehet genetikai betegsége, ami később fog kibukni.
Ezt ne úgy vedd szerintem, hogy szaporítótól van, hanem hogy megmentetted. :) Ilyen helyzetekben ezzel vállalod, hogy akkor is vigyázol rá és gondoskodsz róla, ha kiderül, hogy valami eddig rejtett baja van.
Azért drukkolok, hogy ne legyen!
Az a lenyeg szerintem, hogy addig ne talalkozzon mas kutyaval,ne vidd zsufolt helyre, amig meg nem kapta az osszes oltasat.
Azonban ami a kesobbiekre nezve szapis labradoroknal komoly gond, az a diszplazia. Erre erdemes felkeszulni, mind az anyagiakat nezve, mind a taplalkozas, odafigyeles teren. Tehat amint mar picit santit, vagy mashogy megy, azonnal orvos, ne legyen elhizott, kapjon etrendkiegeszitoket, jo minosegu tapot, stb.
Termeszetesen nem torvenyszeru, hogy pont ez lesz a baj, de sajnos ez gyakori naluk.
Hozzánk egyszer került szaporítós Golden. Szegény elég hamar súlyos beteg lett, aminek a vége elaltatás lett, mivel menthetetlen volt.
Azóta a szaporítókat messziről elkerülöm, igaz ezt a kutyát sem én szerveztem le.
9: nem én pontoztalak le
A többieknek köszi a válaszokat, szerintem nem lesz gond. Az előző kutyusunk 16 évet élt, mikor őt befogadtuk a szomszéd ismerősétől, akkor még azt sem tudtuk hogy ez szaporítás:”)
Remélem hasonló szerencsénk lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!