Tenyésztőnél te, vagy a tenyésztő választ (neked) kutyát?
Attól függ. Én egy elsőválasztású kölyköt vettem kiállítási célra. Itt nyilvánvalóan enyém volt a választás lehetősége az összes kicsi közül, de persze a tenyésztő is segített, sőt egy másik hozzáértő barátom is eljött, többször is megnéztük őket.
Ha tartott volna meg kicsit, akkor valószínűleg az én kiskutyám maradt volna nála, és a többiből választhattam volna.
A másik kutyám az utolsó elérhető kan volt az alomban, hirdetésben találtam rá. Utólag kiderült, hogy a legszebb kölyök volt, de nem talált még rá megfelelő érdeklődőt, így "tartogatta".
Ha van aki tenyésztésre, showra vinne picit, akkor általában ők választanak először, de előfordul olyan is, hogy a tenyésztő megmondja, hogy ez a 3 pl. a legszebb, őket ajánlja, vagy ők a hobbi kategória. Ha végeznek kölyök teszteket, vagy munkára kell, akkor is ő tudja legjobban, melyik kölyöknek milyen a vérmérséklete, kit tud neked jó szívvel ajánlani.
A jó tanácsot, természetesen megköszönöm, mégis csak ő a profi tenyésztő. Azt viszont elég nehéz elképzelni, hogy ne én válasszak a saját elképzelésem szerint, a saját pénzemért.
Régi "piaci szabály" : amíg kettő van addig választhatok.
Ha hibázok, úgyis az én saram lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!