Kutya dns teszt, valaki probalta mar?
Egy baj van vele, nekem nagyon draga mulatsag. Pedig annyira kivancsi lennek...
Te kivancsi lennel, milyen fajta osei vannak a kutyadnak?
Én pont itt csináltattam, van értelme, ha nem sajnálod rá a pénzt. Egyébként ez még kifejezetten olcsó is, ahol 2-3 munkanap alatt megküldik az eredményt az duplája is van.
A tenyésztős szavazásnak nem sok értelme, mert tenyésztős kutyákban is lehet genetikailag más fajta.
5ös, es milyen eredmenyt kaptal? Meglepett vagy azt, amire tippeltel?
Elvileg csak 3 generacioig tud azonositani, egy fajtatiszta tks kutyanak pedig ennyire visszamenoleg azert illik annak lenni szerintem, nem hiszem hogy kimutatja a nagyon ősi szarmazast, pl 50 evre visszamenoleg.
Meglepett, mert törzskönyves, de úgy néz ki mintha keverék lenne, ezért csináltattam a tesztet is. És nem keverék, csak hülye a vérvonala. Mondjuk nem a "felső tízezer" tenyésztőtől vettem az igaz.
A teszt 3 generációig megy vissza, a törzskönyvet 4 generációig vezetni kell, azt a részét arra értettem, hogy itthon egy hologramos sárga lapka annyit jelent, mint ahogy a műszakin mennek át az autók is, pedig az egy kicsit jobban ellenőrzött folyamat. És ez külföldön is előfordul amúgy, nem az itthoniakat akarom szidni, csupán nincs ott egy ellenőr a kutya mellett a pároztatástól a szülésig, tehát bárhol bevihető a nem tiszta egyed, kötelező DNS teszt meg nincs minden kölyökre, azt a nagyon drága tenyésztők vagy a nagyon igényes vevő oldja meg. Ennek fényében pedig igen, meglepődhetnek 1-2-en, ha a törzskönyves kutyájukra tesztet csinálnak és kijön az eredmény, hogy a nagyiban vagy a dédiben van más is.
Nem erdekel, hogy dokumentalisan mi a kutya multja ... engem az erdekel, hogy egeszseges legyen. Ez pedig nem a pedigren mulik (persze biztos szamit valamennyit) hanem azon, hogy en mit teszek, hogy jo elete legyen a kutyamnak.
Ideggyenge? Majd jobban figyelek ra ... valami veleszuletett baja van? Megkeresem a legjobb orvost es segitek amiben tudok ... akarmiben is szuksege van a kutyanak ram? Termeszetesen mindent megteszek erte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!