Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 100mg aszpirin kozepes kutyusn...

100mg aszpirin kozepes kutyusnak fajdalomcsillapitasra megfelel?

Figyelt kérdés

5/10mg van irva fel kilonkent....de en csak a felet adtam izuleti gyulladasra. Egyebkent bio termekeket szed de most faj a laba, biztosan a hidegfronttol.

(Nem szoktam gyogyszerezni a kutyam emberi gyogyszerekkel, allatival se csakis bio meg mielott valaki megszolna, de most faj neki.

2021. jan. 12. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Vidd el az állatorvoshoz és ne felejtsd el elmesélni neki, hogy mennyit kapott, az aspirin a háziállatok számára méreg:

[link]

[link]

Egyáltalán nem számít, hogy "bio"

2021. jan. 12. 11:45
 2/8 A kérdező kommentje:
100 mg...40 kilos kutya.
2021. jan. 12. 11:49
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

Ha állatorvos javasolta, akkor megfelel.

Nekünk Magyarország legnevesebb és leghatékonyabb állatsebészeti centrumában Meloxydilt írtak fel fájdalomcsillapításul térdműtét és egyéb ízületi fájdalmak csillapítására. Ez konkrétan kutyának való gyógyszer és tökéletesen bevált.

[link]

2021. jan. 12. 11:51
 4/8 anonim ***** válasza:
83%
Nem szabad kutyának embergyógyszert adni csak úgy magunktól, mert megölheti. Az aszpirin pl. a macskát meggyilkolja, a kutyád még nincs rosszul tőle?
2021. jan. 12. 12:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Vitaminokat szed, lazacolaj, zoldkagylo kivonat, MMS-es izuleti vitamin kollagennel (allatorvosi javaslatra). Ezek nagyon segitenek es folyamatosan kapja. Mondhatni csodakat muvel. Most viszont sántít a kutyam, szerintem a hidegfronttol (semmi mas baja nincs, eszik es jokedvu). Az allatorvos meg regebben mondta, ha nagyon fajna neki a hatso laba akkor lehet neki adni aszpirint de csak keveset gyors megoldaskent. Ha nem segit, akkor keressem fel.

Hozzateszem idos kutyusrol van szo.

2021. jan. 12. 12:09
 6/8 A kérdező kommentje:

3-as: koszi szepen.

4-es: nem nincs semmi baja elkezdett jarkalni.

Egyebkent nekem azt mondtak,hogy letezik kutyaaszpirin is, es hogy ugyanaz van benne. A kulonbseg,hogy az emberiben 500mg van altalaban, mig a kutyaeban sokkal kevesebb.

Mindenesetre ha holnapra se lesz jobb neki akkor hivom a dokijat.

2021. jan. 12. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ha egy kutyának aszpirint akarunk beadni, a legfontosabb dolog, hogy azt pontosan meghatározott adagolásban tegyük. A megfelelő dózis az állat méretétől és testtömegétől függ. A kisebb hatóanyagú, 100 mg-os aszpirin, illetve az ún. bébi aszpirin, mely egyébként nem is alkalmas fájdalomcsillapításra, helytelen adagolásban máj- és vesekárosodást okozhat."

Forras: [link]

2021. jan. 12. 12:15
 8/8 A kérdező kommentje:
500as aszpirinvol tortem le 100 mgt
2021. jan. 12. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!