100mg aszpirin kozepes kutyusnak fajdalomcsillapitasra megfelel?
5/10mg van irva fel kilonkent....de en csak a felet adtam izuleti gyulladasra. Egyebkent bio termekeket szed de most faj a laba, biztosan a hidegfronttol.
(Nem szoktam gyogyszerezni a kutyam emberi gyogyszerekkel, allatival se csakis bio meg mielott valaki megszolna, de most faj neki.
Ha állatorvos javasolta, akkor megfelel.
Nekünk Magyarország legnevesebb és leghatékonyabb állatsebészeti centrumában Meloxydilt írtak fel fájdalomcsillapításul térdműtét és egyéb ízületi fájdalmak csillapítására. Ez konkrétan kutyának való gyógyszer és tökéletesen bevált.
Vitaminokat szed, lazacolaj, zoldkagylo kivonat, MMS-es izuleti vitamin kollagennel (allatorvosi javaslatra). Ezek nagyon segitenek es folyamatosan kapja. Mondhatni csodakat muvel. Most viszont sántít a kutyam, szerintem a hidegfronttol (semmi mas baja nincs, eszik es jokedvu). Az allatorvos meg regebben mondta, ha nagyon fajna neki a hatso laba akkor lehet neki adni aszpirint de csak keveset gyors megoldaskent. Ha nem segit, akkor keressem fel.
Hozzateszem idos kutyusrol van szo.
3-as: koszi szepen.
4-es: nem nincs semmi baja elkezdett jarkalni.
Egyebkent nekem azt mondtak,hogy letezik kutyaaszpirin is, es hogy ugyanaz van benne. A kulonbseg,hogy az emberiben 500mg van altalaban, mig a kutyaeban sokkal kevesebb.
Mindenesetre ha holnapra se lesz jobb neki akkor hivom a dokijat.
"Ha egy kutyának aszpirint akarunk beadni, a legfontosabb dolog, hogy azt pontosan meghatározott adagolásban tegyük. A megfelelő dózis az állat méretétől és testtömegétől függ. A kisebb hatóanyagú, 100 mg-os aszpirin, illetve az ún. bébi aszpirin, mely egyébként nem is alkalmas fájdalomcsillapításra, helytelen adagolásban máj- és vesekárosodást okozhat."
Forras: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!