Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kistestű kutyáknak hideg ellen?

Kistestű kutyáknak hideg ellen?

Figyelt kérdés
Van két kisebb testű kutyám (8 kilósak) és az lenne a problémám, hogy féltem őket a napközbeni kintlétük során, mikor hideg az idő. Van ugyan nekik szigetelt kutyaházuk, meg éjszakára beengedjük őket aludni, de nem szeretném, hogy tüdőgyulladást, vagy bármi betegséget elkapjanak, amikor napközben sem megy 0 fok fölé a hőmérséklet. Arra gondoltam, hogy az óljukba vennék valami infralámpát, ami adná nekik a meleget, így ha fáznak be tudnak húzodni a melegre. Ez járható út lenne?

2021. jan. 11. 08:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

Pedig tokeletes megoldas lenne egy chipre nyilo kutyaajto ebben az esetben. Igy mas allatt nem is tudna bemenni, csak ok, ha esetleg ez a veszely is fennall, es egyebkent egyaltalan nem engedik be a hideget, jol szigetelnek ezek az ajtok, persze nem az 5 ezreset kell megvenni.

Miert felsz tole?

Addig is, a kutyahazbol a rongyokat vedd ki, nem kell az oda, csak atazik, nedves lesz.

2021. jan. 11. 11:18
 12/18 A kérdező kommentje:
Örökbefogadtuk öket, nem tudtuk mekkorák lesznek. Egyébként már rég nem élnének.
2021. jan. 11. 11:18
 13/18 A kérdező kommentje:
Erről a chipes kutyaajtóról még nem hallottam, utánanézek!
2021. jan. 11. 11:21
 14/18 anonim ***** válasza:
25%
Tarsd bennt a hazadban a kutyaidat. Mi setahoz es sporthoz is feloltoztetjuk a nagytestu rovidszoru kutyainkat. A lakasban tudnak jatszani.
2021. jan. 11. 11:52
 15/18 anonim ***** válasza:
38%
Akkor csak annyit árult el hogy ha a kutyaajtó megfelel, akkor a bent tartás miért nem? Nem hülyék azok a kutyák, nyilván a melegebb helyen szeretnek pihenni ők is...
2021. jan. 11. 18:23
 16/18 A kérdező kommentje:
Utolsó: elmondom miért. Alapvetően forgalmas helyen lakunk, sok a járókelő, autó, zaj. Na ezt a kutyusok imádják, szeretnek mindenről tudni, az embereket, autókat nézik, esetleg ha arra jár 1-1 kutya, akkor az érdekli őket. Na mikor éppen bent tartózkodnak, és kintről meghallanak valami számukra érdekes zajt, akkor bizony mindenáron ki akarnak menni, ezt a tudtunkra is adják. Ezért ha napközben be vannak engedve, mert mondjuk hideg van, vagy esik az eső van, hogy 5 percenként nyitogatjuk az ajtót, és ott vannak, ahol éppen az érdekesebb történés van.. na ha egész napra bezárjuk őket, akkor nincs meg nekik ez a szabadság, és csak unatkoznának egész nap. Egy kisajtó megoldaná, mert ha fáznak bejönnek, ha viszont kint van valami akkor ki tudnak menni, hogy ne unatkozzanak. Egy olyan kutyánál aki világ életében bent élt, járható út lenne a bezárás, mert ahhoz van szokva. Viszont mint írtam, ők kinti kutyák, tavasztól őszig 0-24ben kint vannak, egyszerűen nem tehetem meg velük hogy egész napra amikor a legaktívabbak, egy apró előszobában legyenek bezárva. Innentől kezdve a magyarázkodást befejeztem, ha valakinek még van valami kreatív ötlete azt szívesen fogadom.
2021. jan. 11. 22:14
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hat en biztos nem csinalnam ezt evek ota, nincs idegrendszerem nyitogatni az ajtot 5 percenkent. Kutyaajto annyival megkonnyitene az eleteteket, hogy az hihetetlen :D
2021. jan. 11. 22:17
 18/18 A kérdező kommentje:
Igen, valószínűleg az lesz :) Nagyon jó cucc, hogy így automatikusan nyitódik.
2021. jan. 12. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!