Mi a véleményetek erről a tápról?
Összetevők:
Frissen feldolgozott bárányhús (% szárított állapotban) 25%, szárított bárányhús 20%, bárányzsír (természetes tokoferolok és E-vitamin forrás), szárított zöldségek 15% (petrezselyem, cékla, spenót), hántolt barna rizs 15%, répa rost 2%, sörélesztő, hidrolizált szarvasmarha-kollagén, kenderliszt, tojáshéj, lenmagolaj, kókuszolaj, humac natur (humuszanyagok), tannin (szelídgesztenye kivonat), máriatövis (silybum marianum), körömvirág (calendula officinalis), édeskömény, szárított csipkebogyó, csalánlevél, kamilla, zöld tea, kurkuma, pitypang, Yucca schidigera kivonat.
Analitikai összetevők:
fehérje 26%, nyers zsír 16%, hamu 6,5%, rost 2,2%, kalcium 1,6%, foszfor 0,9%, nedvesség 8%.
Igen, az elején én is ezt gondoltam, de aztán utánanéztem nagyobb márkák tápjainak pontos összetevőire és igazából egyiknél sem találtam ennél lényegesen magasabb hústartalmú tápot.
Acana classic red:
Dehidratált bárányhús (23 %), hasított zab (22 %), friss angus marha (5 %), friss yorkshire sertés (5 %), bárányzsír (5 %), egész vöröslencse, egész zöldborsó, egész zöldlencse, fűvel táplált nyers bárány (4 %), egész zab, friss marhamáj (2 %), dehidratált sertéshús (2 %), heringolaj (2 %), friss sertésmáj (2 %), egész garbanzó bab, egész sárgaborsó, napon szárított lucerna, lencserost, friss marhabendő (1 %), szárított barnamoszat, friss úritök, friss pézsmatök, friss paszternák, friss fodorkel, friss spenót, friss sárgarépa, friss alma (red delicious fajta), friss bartlett körte, fagyasztva szárított marhamáj (0,1 %), friss tőzegáfonya, friss kék áfonya, cikóriagyökér, kurkumagyökér, máriatövis, bojtorjángyökér, levendula, orvosi ziliz gyökér, csipkebogyó.
N&D sütőtökös bárány és áfonya:
Friss kicsontozott bárányhús (22%), dehidratált bárányhús (20%), borsókeményítő (20%), csirkezsír, dehidratált sütőtök (5%), dehidratált egész tojás, friss hering, dehidratált hering, halolaj, borsó rost, szárított sárgarépa, szárított lucerna, inulin, fructooligoszaccharidok, mannánoligoszaccharidok, áfonyapor (0.5%), dehidratált alma, gránátalmapor, dehidratált édes narancs, spenót por, útifű (0.3%), feketeribizli por, nátrium-klorid, szárított sörélesztő, kurkuma gyökér (0.2%), glükózamin, kondroitin-szulfát, körömvirág kivonat (lutein forrás).
Egyébként eddig ezt az N&D tápot ette a kutyám, de nem jött be, erről szeretnék váltani.
Tehát én ezekben a tápokban sem látok kiemelkedően magas hústartalmat. Talán az Orijen valamivel magasabb hústartalmú, de sajnos az a nagyon magas fehérje értékek miatt a kutyámnak nem adható.
Ha olyan a kutyád, akit nagyon megdob a fehérje, de érthető módon szeretnéd tartalmasan etetni, akkor nyersezz, vagy főzz neki.
Vagy ha mindenképpen tápozol, mi a fontosabb? Meglegyen az x% bizonyos összetevőkből, vagy a kutyádnak legyen jó? Nem mindenkinek jönnek be ezek a szuperprémium tápok, az én kutyáim, a WoW halasától olyanokat potyogtattak, hogy markolóval kellett volna utánuk szednem, a Fit Active lazacosa pedig rendberántotta őket. Pedig a Fit Active se egy nagy eresztés.
Szerintem elfogadható, nem silány, nem is minden kutyának jó a magas fehérjetartalom.
Azt nézd, hogy a kutya hogy van, milyen az emésztése, mennyire "gázosít", mennyit és milyet ürít.
Igen, tudom, hogy miket kell figyelni a kutyán, jelenleg struvit kristályok vannak a húgyhólyagjában, ezért gyógytápot eszik, de reméljük hamarosan visszatérhetünk valami normális tápra és addigra szeretnék választani az N&D helyett tápot.
Elég vékonyka, örökmozgó, érzékeny gyomrú kutyusról van szó, ezért volt szimpatikus a kérdésben szereplő táp, mert egy féle húst tartalmaz, illetve alacsonyabb fehérjével és aránylag magasabb zsírral dolgozik.
Tehát akkor megérhet egy próbát? Elég jó áron van, 15 kg kb 25 ezer forint.
Jelenleg nem igazán van kapacitásom barfra, sem időben, sem fagyasztóban, ezért úgy döntöttem még egy tápot kipróbálok és ha az sem jön be akkor tavasszal beruházok egy nagyobb fagyasztós hűtőre és orvosi segítséggel belevágunk. Jelenleg azért sem szeretnék ilyen beruházásba kezdeni, mert sajnos ha a gyógytáp és a kezelés után újra előjönnek a kristályok akkor valószínűleg hajlamos rá és egész életében gyógytápot kell majd ennie (amit persze lehetséges, hogy ugyanúgy ki lehet váltani barffal, ezt majd az orvossal konzultálom, nincs tapasztalom ebben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!