Az autoimmun nevű betegség öröklődő a kutyáknál?
Bocsánat, nem tudtam.
A helyzet az, hogy az ismerősömnek már 7 éves a kutyája, tenyésztőtől vásárolták. Pontosan nem tudom, hogy milyen betegség, azt tudom, hogy a bőre tulajdonképpen "rohad". Lehet, hogy úgy alakul (vagy alakulna), hogy én is attól a tenyésztőtől vásárolnék kutyát, de nem tudom, hogy milyen eséllyel fognék ki pont egy ilyen beteg kutyust.
"Kialakulásukban különböző immunológiai, genetikai, infektológiai és környezeti faktorok játszanak szerepet."
"Ismert, hogy egyes autoimmun betegségek családokban halmozódhatnak"
"Környezeti faktorokra kevésbé jellemző, hogy a betegségre való hajlamot növelik, inkább a betegség kitörésében játszanak szerepet. Kémiai anyagok, illetve gyógyszerek szerepet játszhatnak autoimmun betegségek kitörésében"
Olvasd végig az egészet, ha érdekel.
Némelyik öröklődik, másik fajta meg valamilyen környezeti hatásra kialakul.
Van olyan autoimmun betegség, ami csak bizonyos fajtákra jellemző. Van, amelyik halálos, de van amelyik csak egy kis szőrhullással jár pl. tüzeléskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!