Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam rá a pelusra?

Hogyan szoktassam rá a pelusra?

Figyelt kérdés
Tegnap hoztam haza a 8 hetes kis tacskomat. Vettem neki kutya WC-t, kutya pelenkat. Amikor látom hogy készül pisilni megdorgalom és oda viszem a pelusra, hiába varok menekül onnan és nem pisil, kakil se a pelusra se a wcre, bárhova csóka oda ne kelljen neki, így nem birom oda szoktatni. Ki vinni nem birom mert van egy nagy kutyánk nem birom elkeriteni és amíg nem szoknak össze nem tudom kivinni. Kérlek segítsetek! Kétségbe estem kicsit.
2021. jan. 6. 10:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

De ha van egy kontrollálatlan, kezelhetetlen, szocializálatlan kinti kutyád, minek kellett még egy kölyök?

És ha már van kiskutyád, miért nem neveled normálisan szobatisztaságra?

2021. jan. 6. 12:48
 12/14 anonim ***** válasza:

De, ha most feldobod, hogy inkább kiviszed, eddig miért nem próbáltad?

A másik kutyus csak szimplán úgy érzi, behatoltak a territóriumába. Meg kell neki mutatni, hogy ő is fontos maradt, de a kiskutyus már oda tartozik.

Emellett...ha kint elvégzi a pici a dolgát, dicséret neki azonnal, akár jutifalat is mehet. Továbbá egy jelzést tanítani neki, amit alkalmaz, ha ki kell mennie.

Nekünk így teljesen szobatiszta kutyusunk van, aki alkotott magának egy rendszert. Már számítunk is rá, mikor fog jelezni.

2021. jan. 6. 12:48
 13/14 anonim ***** válasza:
#11 Könnyebb összeszoktatni, mint gondolnád, bár ez a nagyobb kutyus nevelésén, aggresszióján múlik legjobban. Nem is a szocializáltságon.
2021. jan. 6. 12:49
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Most ezt nem igazán értem. Mikor kezded el az összeszoktatást? Azt mondod, csak addig kell a pelus amíg nem szoknak össze, de mire vársz? Nem rosszból, csak nem értem.

Azt pedig írták előttem is hogy nem előnyös a pelus, mert azt tanulja meg a kutya hogy a házba is üríthet, illetve a legtöbbjük nem tudja megkülönböztetni a pelust és bármilyen más textilt, ami a földön van.

2021. jan. 6. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!