KAJ atlageletkora? Mindenhol mast olvasok. Plusz kerdes: milyen szajkosar jo ra, amit nem szakit/tor szet?
Valahol 10-12 evet irnak, valahol meg 12-15 evet, mikozben koztudott, hogy az ilyen oriasi nagy testu fajtak 7-9, maximum 10 evet elnek.
Mi az igazsag?
Szerintem az eletartama azon mulik, hogy milyen elete van ... ha lancraverve telepet oriz egesz eleteben, akkor rovid eletu lehet ... ellenben akit jol tartanak es egeszsegesen elheti az eletet az siman beleszaladhat a 12+ba. Nem szabad, hogy elhizzon es ellustuljon.
Szajkosarra otletem sincs, nekunk nincs ilyenunk.
Hevederbol varrottat vegyel/csinalj. Olyanwr nem harap,ha ralepnek a labara a villamoson vagy raesik vki.
A heveder teljesen jo.
"ralepnek a labara a villamoson" ??? :)))
El sem tudom kepzelni, hogy egy ilyen kutyaval valaki felszall egy villamosra :) Hogy? Hatalmas kutya, nem igen kezes a tomegben, foleg ha csupa idegen ember van ott ... szerintem keptelenseg egy ilyen kutyaval tomegkozlekedni.
Koszi, #1-es igazad van, leginkabb a tartasi korulmenyeken(na meg a jo genetikan) mulik, hogy meddig el atlagban, de en most arra lennek kivancsi, hogy altalanossagban veve mennyi. Pl berni pasztor az atlag 8-10 evet el, egy csivava meg 14-16-ot. A fajtaleirasban ezek szerepelnek, de a kajnal tobbet is olvastam.
Tobbieknek: a szajkosar allatdokihoz, illetve nappal a varosi setakhoz kellene, a biztonsag kedveert. Ha nem haraxotok, a kietlen pusztara es este keson nem tennem ra.
Nem azert irtam a dolgokat, hogy megijedj ... KAJ nagyon jo fajta. Teljesen jol kommunikal, egyertelmuen mutatja mik a szandekai, tehat csak figyelni kell es tudni fogod, hogy mi tortenik a kovetkezo pillanatban.
KAJ baratsagos kutya, roppant jofej ... de azert tud fejfajast okozni :)
Nem ijedtem meg ;)
Koszi, hogy szolsz, azert:)
A 7-9 év inkább a túltenyésztett nyugati fajtákra igaz. Német dog, leonbergi, berni pásztor, angol masztiff, stb.
Az ilyen keleti típusú pásztorkutya fajták 10-12 évig simán elélnek.
Én ismertem 16,5 éves komondort, 15 éves kuvaszt. A KÁJ szintén hasonlóan egészséges fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!