Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyilvános kutyafuttató, ki...

Nyilvános kutyafuttató, ki dönti el?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy kuvasz kölyök kutyám, hét hónapos. Kutyaovit csináljuk. Már szépen behívható, ül, marad, tiéd (kaja) megy neki. Szerettem volna bevinni a város egy nagy parkjának a kutyafuttatójába, kicsit játszani a többi kutyával. Ezen a futtatón még nem voltunk, én gondoltam, hogy jót tenne a szocializációnak, ha újabb kutyákat is megismerne. Mikor beléptünk a futtató ajtaján, a bent lévő kutyatulajdonosok kiabálni kezdtek, hogy nem mehetek be a kutyával, mert az veszélyes fajta, és HÁTHA megtámadja a többi kutyát! Ennek ellenére bementünk, mondtam, hogy még kölyök, Jólnevelt, egyáltalán nem agresszív, soha nem láttam agresszívnak. Ottlévők egyik férfi azt mondta, hogy ez az ő futtatójuk, megszokták egymást a kutyák, vigyem máshova az enyém...

Nagyon rosszul esett, hiszen láthatták, hogy kölyök és szófogadó kutyám van, akivel végülis pár perc után eljöttünk, mert az az undor, ahogy néztek ránk.. Így utólag bánom, hogy nem voltam karakánabb, mert nyilván ők voltak tudatlanok, de hirtelen nem is tudtam, milyen szabályok vannak az ilyen futtatókban.

Ahova rendszeresen járunk, legtöbb kutya mopsz, csivava, yorki, ilyesmi, az én kutyámnak már nem igazán játszótársak, de senki egy szóval sem mondta még, hogy ne menjünk oda többet, mert féltik a nagyobb kutyámtól a sajátjukat. Ráadásul ez, jóval kisebb futtató, mint ahol ért bennünket ez a nem is tudom mi /atrocitás. És a nagyobban jóval több a kutya, nagytestű is.

Mit tegyek? Ti mit tennétek?

2021. jan. 1. 21:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%
Mi az hogy nem erőltetheti? Semmi ilyet nem tett. Az a bagázs viszont pofátlan, hogy ki merészelnek sajátítani egy közterületet, mintha a személyes tulajdonuk lenne. Szánalmas.
2021. jan. 1. 21:41
 12/21 anonim ***** válasza:
77%
Kicsit furcsa, hogy mindenki le van pontozva, aki szerint ez nincs rendben. Feltételezem a lepontozók is pont az ilyen társaságok tagjai...
2021. jan. 1. 21:56
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

Pofátlanok voltak, de szerintem ha nem üres a futi, érdemes a bent lévőket megkérdezni, hogy bemehettek-e hozzájuk. Az én kutyám most sérült, most még ismerősökhöz se megyünk be futiba, illetve ha látom, hogy más bejönne, mi kimegyünk, mert ha csak játék közben úgy érintkeznek véletlenül a kutyák, hogy az enyémnek a sérüléséhez ér más, abból balhé van, akkor is, ha amúgy örültek egymásnak.

Esetleg ha tudsz, figyeld meg, mikor üres a futi, és menj akkor.

2021. jan. 1. 22:04
 14/21 A kérdező kommentje:

Van egy kisebb futtató, de oda kisebb testű kutyások járnak, az én kutyámnak szerintem ők már nem annyira megfelelő játszótársak.

Szerintem az alapvető probléma a kutyám fajtája volt, mivel mondták is, hogy ez a fajta veszélyes. Szerintem meg csak szimplán nem ismerik a fajtát, agresszívnak ismerik.

Nem gondolnám, hogy bárkinek joga van kitiltani onnan. Van ebben a nagy futtatóban mászóalagút, egyensúlyozó rúd vagy mi a neve, ami átbillen, stb. Azt gondoltam, kiprobálom a kutyámmal, mert elég agilis

2021. jan. 1. 22:04
 15/21 anonim ***** válasza:
80%
Pont ezért utálom a futtatókat. Nem is járunk. Parkban mindenki el tud szigetelődni, kicsik, nagyok, fiatalok, idősek. A rendelet, ami jelenleg hatályos életszerűtlen. Nem járhat több száz kutya egy 50nm-es futtatóba. Nálunk kerületben összesen van 2 futi. Mindenki parkba jár helyette, mert ahogy írod, egy klikk kisajátítja, akkor oda más nem megy be.
2021. jan. 1. 22:09
 16/21 anonim ***** válasza:
42%

Jarj szabad teruletre a jolnevt kutyaddal; Margit sziget,Vermezo stb. A futtato az olyan hulyeknek van,aki nem tudja visszahivni a kutyajat.

Nalunk is sok az ilyen gyoker a futiban. Mi inkabb eljerunk futni(mar felnott kutya)

2021. jan. 1. 22:38
 17/21 anonim ***** válasza:
84%

Ha nagyon ragaszkodsz ahhoz a futtatohoz, akkor szivesen segitek … szeretek konfrontalodni az ilyen megmondo kutyasokkal, segithetek lefektetni a kutyafuttato uj szabalyait.

Ellenben ha nem annyira fontos, akkor keress inkabb baratsagos kutyas tarsasagot vagy ami meg jobb, soha be se menj semmilyen kutyafuttatoba.

Rengeteg zold terulet van ahol nagyon klassz kutyazni es mindenhol vannak jo arc kutyasok is.

Kutyaoviban nincsenek barataitok, velük is tudsz kozos setakat megbeszelni valahol a kornyeketeken.

Arra azert keszulj, hogy minnél nagyobb lesz a kutyad, annál nehezebb lesz uj baratokat szereznetek, mert egyre jobban fognak felni a kutyádtól.

2021. jan. 2. 07:14
 18/21 anonim ***** válasza:
88%

10#

Én is volt hogy próbáltam megbeszélni egy kutyás anya-fia párossal, mivel nyáron egész nap a futiban döglöttek szó szerint, a kutyám meg félt az övéktől, hogy legalább egy fél órára hagy mehessünk be. Ők is kisajátították, nem engedtek be idegen nagykutyásokat a francia bulldogaik mellé, akik még agresszívebbek voltak mint egy pitbull. A kifogás az volt, hogy az egyikkel nem tud elmenni sétálni, mert béna a hátsó két lábára (a kutya azóta elpusztult). Mondom és ezért napoztok itt egész nap anyáddal? Mi dolgozunk/tanulunk, ez a fél óránk van csak, ti nem dolgoztok, itt tespedtek egész nap. Hú micsoda balhé volt belőle..... azóta leszarom a futit.

2021. jan. 2. 08:36
 19/21 A kérdező kommentje:
16-os. Köszönöm, de Zalaegerszegen élek...
2021. jan. 2. 10:26
 20/21 anonim ***** válasza:
64%
Minket is kozositettek mar ki futtatobol. Ures volt, bementunk, majd kesobb kerdes nelkul bejottek ketten is, mert hat ez az oveke, nekik kerdezni sem kell es a csipkedo terelokutya kevereket raeresztette a mieinkre egy ferfi es amikor szoltunk, hogy csipkedi a kutyankat, annyit mondott, majd ok lerendezik egymas kozott, ebbe hulye aki beleszol. Mikozben a kutyank menekult es probaltunk tavozni a futtatobol (mert meg sem fogta, hogy legalabb addig leszalljon a kutyankrol), nagy mellkassal oktatott, hogy hat csak a menhelyi kutya az igazi es akinek nem menhelyrol van kutyaja az nem is szereti az allatokat. Kozben a neveletlen kutyaja megkapta a mienket, amiert az jelolni mert. Nekunk 2 torzskonyves kutyank van, de orokbefogadottak mindketten es nekik sem volt eppen arany eletuk az elozo gazdajuknal, egy pedig kevereke a fajtanak. Ez nem erdekelte a faszit, aztan bejott egy no is, aki ugy nezett rank, mint a veres rongyra egesz vegig. Messze allt tolunk es hozzank sem szolt. Ott is osszeszokott futis kozosseg van, mi ebbe csoppentunk bele nagy remenyekkel, soha soha tobbe! Ahogy kimentunk, hirtelen mindenki jokedelyuen elkezdett beszelgetni es az urge is elkezdte a kutyajat fegyelmezni. Nagyon megalazo volt, ennel az is jobb lett volna, ha rank szolnak, hogy ne jarjunk oda mert az az oveke, de hat akkor nyilvan kimutattak volna mekkora seggfejek es az mar ciki. Mi inkabb zoldteruletre jarunk azota, bar itt a belvarosi kutyasok nagyon masok, mint az obudaiak, ott laktunk elotte es voltak kutyas haverjaink, itt nem nagyon vannak es kevesebb olyan helyet talalni a ligetben, ahol nem csapatok vannak, akik elutasitoak. Obudan a falkankkal senkinek nem volt baja, sot magabiztosabban jottek ismerkedni velunk, de itt egyik klikkhez sem tudtunk odacsapodni. Ha budapesti lennel, szivesen segitenek a kutyusod szocializalasaban a falkankkal :)
2021. jan. 3. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!