Jelentenétek? Lenne bármi következménye, vagy csak engem utálnának meg?
Egyik barátnőm szólt tegnap, hogy kísérjem már el SOS állatorvoshoz. Kérdeztem, hogy minek, mert se kutyája, se macskája amúgy. Mondta, hogy a nagybátyja egyik kutyája nincs jól, de ő nem akarja orvoshoz vinni még a héten, hátha jobban lesz, ezért mi vinnénk el, mert szerinte ezzel nem kéne várni jövő hétig.
Kihozott egy kb tenyérnyi kiskutyát és én azt hittem, hogy ők ezt most vették karácsony előtt, vagy valami, de ahogy kiderült az állatorvossal folytatott beszélgetésből, a nagybátyjáék tenyésztik a kutyákat. Ez nekem már fura volt, mert van tenyésztő ismerőse a családomnak és ott a kutyákra úgy van vigyázva, hogy már ha az egyik kölyöknek kicsit rosszabb a kedve, nem olyan játékos, mozgékony, akkor figyelik egész nap és éjszaka is, hogy nem-e lesz beteg, folyamatos kontaktban vannak az állatorvossal. Nem az, hogy kint van egy vizes, ázott takarón a hidegben egy ketrecben úgy, hogy napok óta hány és megy a hasa...
Megvizsgálták, meg is röntgenezték, kapott infúziót majd visszavittük. Máshol mentünk be és ahogy kiszálltam, hallottam hogy rengeteg kutya ugat. Nem 1-2, hanem több tíz. Közben a barátnőm elindult megkeresni a "gazdit" és én mentem utána. A ház mögött volt egy kis épület és mellette több ilyen kifutószerűség. Mindben 10-12 kutya, ugrálva ugatva.
Mikor elindultunk kifelé, kérdeztem a lánytól, akivel voltam, hogy ez miért van itt, mert szerintem nem így kéne tartani a kutyákat. Mondta, hogy tudja, de ezek eladásra mennek és igazából csak pár hétig, hónapig vannak így, utána családok szokták megvenni őket, szóval utána már jó dolguk van. De szerintem meg egy kutyánál a kölyökkor is számít, hogy nem valami ketrecbe van kilökve hetekig. Meg szerintem nem nagyon fizetne ki senki 200-250 ezret nekik, ha tudnák, hogy milyen körülmények között vannak tartva...
A barátnőm szerint én ezt túlreagálom, mert nálunk a kutya és a macska is halálra van kényeztetve, meg ágyban alszanak és lazacot esznek, de értsem meg, hogy valahol igenis így vannak tartva a kutyák és hogy a nagybátyjának is meg kell valamiből élnie, el kell tartania a családját. Hát bakker, akkor menjen el gyárba dolgozni, ha más nincsen, de ne több tíz, száz kutya sorsát nehezítse így.
Nekem ez nagyon érzékeny pontom, mert imádom az állatokat, ezért nem tudom, hogy én reagálom-e túl és hagyjam az egészet, miután kipuffogtam magam, vagy érdemes lenne ezt valahol jelenteni? Lenne annak következménye?
Jelentheted, de lefossák.
Az én szomszédom is hasonló szapi. Jelentettem a nebih állategészségügynél, egy emailt visszaírtak hogy voltak kint, a szükséges lépéseket megtették.
Állatvédőknél, szurkolóknál is jelentettem képekkel(baxtak válaszolni is).
Ugyanúgy van azóta is minden.
Rendes kennelnevvel csinalja? Torzskonyves kutyakat ad el? En ismerek egy ilyet, o maga eladja az egeszsegesebb kicsiket a kennel neve alatt es amugy az egesz csaladja benne van, az apja neven hirdeti mar a "selejtes" piciket mert annyi panasz erkezett ra. Nemreg vitt el a fajtamentes tole par szanhuzo kutyat is, de macskakat, papagajt es harom fajta kutyat szaporit. Ha o rola van szo, akkor talan van esely felszamolni a "tenyeszetet", csak bizonyitek kell hozza, ami neked most a kezedben van.
Mindenesetre barki is az, azonnal jelentenem a helyedben, akar tobb masik emberrel egyutt, mivel egy szava nem sokat er sajnos, en hiaba jelentettem bizonyitekokkal a fent emlitett szemelyt, a fajtaklub le se szarta. Allatmentoknek is szolhatsz, hatha. Ha kennelneves, akkor ennek nagy hire fog menni. Ha sima szaporito, akkor csak az allatvedoknek szolj, ott a fajtaklub es a MEOESZ nem tud segiteni.
12: ugyanezt tapasztaltam. 10-es voltam. Állatvédő szervezetek hadának írtam.
Én mondjuk egy olyan 'kutyacelebnél' is jeleztem, aki folyamatosan veri a mellét a szaporítók ellen, még olyan fajtájú kutyája is van, mint az általam említett tenyésztőnek. Annyit kérdeztem, hogy kinek jelezzem, mert volt benne olyan is, hogy konkrétan azt írta a tenyésztő nyilvános facebook posztban, hogy ő aztán biztos nem fogja etetni a piciket, éjszakázni felettük, mert túl sokan lettek. Utána meg megemlítette azt is, hogy amúgy sajnos nem talált egy olyat sem, akit külső alapján szelektálhatna (mindenki engedje el a fantáziájat, hogy ez mit jelent)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!