Ha a kutyák nem tudják megemészteni a krumplit, akkor miért tesznek a gyártók bizonyos tápokba?
Általában spórolás miatt, kénytelenek kitölteni valamivel a tápot ha már nagy százalékban nem tartalmaznak húst (ha látnak a tápok egyáltalán valódi húst), max húsport vagy ilyesmiket. Mivel a legtöbb gyártó nem használ legalább 50% húst így telitömik szénhidrátot adó dolgokkal nagy mennyiségben hogy a kutya azért jusson valami tápanyaghoz, mégha olyanhoz is jut amire nagy adagban egy átlagos hobbi kutyának szüksége nincs. Az ízfokozókról, színezékekről meg az egyéb mesterséges adalékanyagokról ne is beszéljünk.
A táp állhatna 95-100% húsból de valljuk be egy tápgyártónak az veszteséges üzlet lenne. Manapság a táp gyártás, inkább szól az üzletről mintsem arról hogy a kutyának valóban jó legyen. És amíg a termékeiken nyerni akarnak addig nem fognak normális dolgokat beletenni, minél olcsóbbra akarják kihozni. És amíg ezt veszik az emberek, változtatni se fognak hiszen nekik ez jó. Őket az nem érdekli hogy a kutyáknak nem jó, vagy nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!