Hogy lehet egy kutyát erre betanítani?
Tervezem, hogy egy éven belül veszek egy kölyök kutyát. De valami olyan fajtát ami majd nagyra nő. Még pontosan nem tudom milyet. Azért szeretném kölyök korában, hogy hozzámszokjon és tanítgassam.
Arra hogy tudnám megtanitani, hogy ne legyen agresszív de ha esetleg baj van, meg tudjon védeni.Elég furcsa környéken lakunk és kitudja mikor mi történik. De tényleg nem szeretném, hogy ok nélkül agresszív legyen.
én ezeket ajánlom házörzés céljából:
Komondor
Kuvasz
(Roti&Dobermann)
Bullmasztiff
Fila brasiliero
angol bulldog
Belga juhász
Bobtail
Boerboel
Bordeaux-i dog
Berger de Brie
Cane Corso
stb.stb.
de az [link] -n nézd meg őket ... mert nemtudom h ezelőtt volt -e már kutyád vagy sem,
1. vagyok :
akkor a west highland white terrier ( Westie )
Ha jól szocializálod, és van már tapasztalatod nagytestű kutyák nevelésével kapcsolatban, akkor biztosan nem lesz agresszív. Hogy parancsra megvédjen, ahhoz már suli kell.
Ahhoz, hogy őrző-védőzni tudj, ahhoz egy 100%-ban kézbentartható kutya kell, hogy akár megkezdett támadásról is le tudd állítani. Abban a rendszerben, amiben én tanulok kutyázni (Tükör módszer) ehhez alap és középfokú tanfolyam kell.
Ahol komolyabb tanfolyam nélkül ÖV-zni engednek kutyát, ott nem ÖV-van, hanem vadítás, és onnantól nincs garanci arra sem, hogy csak parancsra támad,, és hogy paranccsal meg tudod állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!