Jelenleg 3 kistestű kutyánk van, simán elvesznek a lakásban, ami 70nm :D
Annyit vállalj, amennyit tudsz kezelni és ellátni. Nálam ez 4-6 kutyát jelent. Mondjuk nekem a főhobbim a kutyázás, tehát kicsit másképp állok hozzá, mint egy átlag családos ember.
Azt hiszem kutyánként 10nm szükséges, így elméletileg 15.
De ennyi kutyát nem érdemes tartani szerintem, ennyit ellátni, gondozni sok meló és pénz.
Én a helyedben csak 3 kutyát tartanék, vagy ha sokat akarnál akkoris nagyon max 5-6.
40m²-en van két 40 kilós németjuhászom.
Napi 2x3 órát vagyunk kimt hétköznap. Futunk, labdázunk, tanítom őket, feladatozunk, valamint egymással kergetőznek és birkóznak.
Hétvégén egyik nap egy 8 órás túrázás, bandázás, ahol van összesen 5 kutya, rengeteget futnak, játszanak. Valamint szimatmunka és közös kocogás.
Másik nap a hétvégén pedig kutyasuli van, ahol emgedelmes képzés, súlyhúzás, őrző-védő van nekik.
Otthon egésznap döglődnek.
Ilyen alapon, ahány kutya meg tud fordulni a saját tengelye körül és ahányat megfelelően el tudsz látni, annyi kutyád lehet.
"Mert nem lehet sétáltatni, kutyasuliba, vagy futtatóba vinni, ugye?"
Lehet... De az átlag, panelházak közötti, lepusztult, koszos, jó ha 50-60 méteres futtató ahová napi egyszer leviszik fél órára, minden, csak nem ideális egy kutyának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!