Hogyan ivartalaníttatnátok egy szukát, hagyományos módszerrel vagy laparaszkópos eljárással?
Figyelt kérdés
Az egyik esetben az egész méhet eltávolítják, a másikban csak a petefészkeket. Szerintetek melyik a jobb? Egyiknél kisebb a seb, gyorsabban gyógyul, a másiknál nagy sem van több varrattal, azonban ha csak a petefészket szedik ki akkor a méh továbbra is veszélyforrás, aztán ha azt is el kell távolítani akkor ugyan ott van az ember, a kutyát viszont 2x kell műteni.
Tanácstalan vagyok. Egy 30 kilós 5 éves szukát ivartalaníttatnék valamikor a közeljövőben, de nagyon féltem. Az ivartalanításnak ugyan úgy megvannak a kockázatai.
2020. dec. 20. 20:07
1/7 anonim válasza:
Mindent ki kell pakolni, kulonben lesznek meg gondok! Rutinmutet, elotte atesik par vizsgalaton, es valoszinuleg nem lesz baj.
2/7 A kérdező kommentje:
Egy ismerősöm mindkét szukájánál volt komplikáció, az egyik konkrétan majdnem belehalt. Rutin műtét, de mégis baromi kockázatos, mert mégis műtét, ha balul sül el valami, az a kutya életébe kerülhet.
2020. dec. 20. 20:55
3/7 anonim válasza:
Hat, akkor ne az ismerosod allatorvosahoz vidd a kutyat, mert az gyanus, ha 2-bol 2-nek komplikacioja volt... Tobb kutyas ismerosom van, osszesen kb 20 kutyaval, egyiknel se volt semmi problema. Termeszetesen ez nem egy reprezentativ felmeres, csak jelezni akartam, hogy letezik ilyen is.
4/7 anonim válasza:
Ne az ismeros allatorvosahoz vidd.
5/7 A kérdező kommentje:
Nem a műtéttel volt a gond szerintem. Nem gondolom, hogy kontárhoz vinné a kutyáit, annál jobban szereti őket azért. Az egyiknek kilökődött a varrata és egy helyen csúnyán begyulladt, egy nagy gennyes pukli lett helyén. A másikra nem emlékszem, talán valami belső vérzése volt vagy passz.
2020. dec. 20. 23:18
6/7 anonim válasza:
Ha most csak a petefeszket veteted ki es kesobb a mehevel gond lesz, akkor az meg egy plusz mutetet jelent a kutya eleteben ... talan ez is szempont lehet a dontesnel.
7/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezt mér figyelembe vettem, fent le is írtam.
2020. dec. 21. 10:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!