Hogyan szoktassam le a 3 hónapos kutyusom arról, hogy a peluson végezze a dolgát?
Én is ebben a cipőben jártam, rászokott a pelenkára és azt vettem rajta észre, hogy azt hitte hogy csak bent szabad pisilni-kakilni. Nem is tudatosodott benne hogy kint lenne normális.
Úgy szoktattam át, hogy elvittem egész napokra kirándulni. Az első kinti pisi pl egy olyan napon volt amikor elutaztunk a Velencei tóhoz, onnan tovább Tatára, és késő délután volt már, mire nem bírta tovább és megtisztelte az Öreg tó melletti füves területet egy pisivel 😃
Olyan is volt hogy a környékbeli futtatóra vittem ilyen majdnem egésznapos programra, ott játszhatott a többi kutyával és láthatta hogy ők kint pisilnek-kakilnak.
Onnantól kezdve hogy megtört a jég és rájött hogy kint a legjobb (agyonra lett dicsérve és jutalmazva ha produkált valamit) már magától is tudta és azóta kint végzi a dolgát.
Éreztem rajta hogy nem az a baj hogy nem akar kint, hanem hogy neki bent vált természetessé, és nem MER kint. Csak azt kell elérni hogy kénytelen legyen és akkor rájön hogy ott kell.
Nem azért nem ürít kint, mert hideg van. Hanem mert te arra tanítottad, hogy bentre végezze a dolgát.
Soha nem értettem, hogy egyes emberek hogy lehetnek ennyire igénytelek és gusztustalanok, hogy az nekik az az élvezet, ha bent piszkít a kutya... De nem egyformán definiáljuk a normalitást és az egészséges mentális állapotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!