Tudok valamit tenni törvényesen, ha egy (feltehetően) vadász kilőtte a kistestű kutyámat?
Kistestű Westie keverék kutyus volt, tudom az én hibám, hogy kiszökhetett, de kinyílt az elektromos kapunk valahogyan...Kerestük, plakátoltam a környélen és Facebookon is, de nemrég találták meg, kilőve, ráadásul nem messze a lakott területtől. Úgy tudom, vadász csak vadat űző kutyát lőhetne ki elvileg, az enyém biztos nem csinált ilyet, még egy macskától is fél. Nemhogy rókától vagy nagyobb állattól.
Az lenne a kérdésem tudok tenni valamit? Lehet naiv kérdés, de kiszedetem a golyót, meg tudják mondani, milyen fegyverből származik? Nem vért akarok, tudom mi is hibáztunk, de azt megkérdezném tőle, hogy egy ilyen kis ártalmatlan állat kinek ártott, hogy le kellett lőni? (Emberre se támad, félős kutya nagyon, elmenekül)
Semmit nem tudsz sajnos tenni, ebben az országban a vadászok az "egyenlőbbek"...
Nagyon sok eset történt, ahol a gazda mellől lőttek ki kutyát, volt konkrétan, hogy saját területen(a kutya gazdája magánterületén) tréningező keresőkutyát lőtek ki, semmilyen kártérítést nem fizettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!