Kölyök kutyát hogy lehet rászoktatni hogy almot használjon, mint a macskák? Felnőtt korára is megmarad?
Olyan almot mint a macskak, es ugy, ahogy a macskak, nem nagyon fogjak hasznalni. Kutyapelenkara lehet raszoktatni, ha sikerul, bar en nem probalkoztam ezzel, mert azt hallottam, hogy csak osszezavarod a kutyat, es teljesen szobatiszta nem nagyon lesz, amig pelenkat is hasznaltok.
Inkabb levittem napi tobbszor, orankent, az elso 2 hetben, amikor otthon tudtam vele maradni, es eleg hamar szobatiszta lett. Persze nyilvan nem 2 het utan, balesetek elofordultak azert meg 2-3 honapig, de ritkan, eleg hamar sikerult a dolog szerencsere.
Ha latod, hogy keszulodik elvegezni a dolgat, akkor rakd a pelenkara, majd utana jutalomfalat, dicseret, ha oda sikerult, kb ennyi.
A kutya utál a saját életterében üríteni . Még jelölni sem szokott egy egészséges,felnőtt,ivaros kutya sem a házban .
Ebből adódik az is,hogyha elég idős hozzá,hogy visszatartsa,akkor szinte magától lesz szobatiszta ,ösztönösen . Sőt az én kutyám pl.még a kertben sem szärik csak legvégső esetben ,egyébként mindig sétáltatás során .
A macska máshogy működik,pont azért mert elássa,elrejti .
Szóval ne próbálkozz ilyesmivel,mert nem természetes a kutyának ,nem tuodm sikerülne-e egyáltlaán erre szoktatni .
A pelenka is pontosan ezért szokott kudarcba fulladni ,a kölykök is csak azért vizelnek/kakilnak a lakásban,mert nem tudja tartogatni .
Komolyan, ha valaki ennyire lusta, hogy még normálisan szobatisztaságra sem akarja szoktatni a kutyáját, hogy még levinni sem akarja naponta 5-6 alkalommal, az miért is akar állatot tartani?
Kérdező, tarts dísznövényt. Abból is műanyagot. Azt nem kell semmire sem szoktatnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!