Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Havanese a lakásban működhet?

Havanese a lakásban működhet?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy havanese kutyust, de lakásban élek és egyedül, szóval ha én megyek dolgozni őt itthon hagynám magára. Ez így működő képes lehet vagy inkább állatkínzás?
2020. dec. 12. 11:20
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Ismerem a korlátaimat, az életvitelemet, nem szeretném, ha bármilyen kutya szenvedne, ha netán ő más igényű, mint amit én nyújtani tudok neki, ezért is vagyok nagy dilemmában.

Lehet tényleg macska lenne a legjobb :D

2020. dec. 12. 12:28
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon sokan tartanak így kutyát, viszont, ha a pénz nem akadály, add be napközibe vagy bérelj fel egy sétáltatót, aki dél körül kiviszi az eü pisire.
2020. dec. 12. 13:10
 13/20 anonim ***** válasza:
86%

Reggel le kell fárasztani ahogyan délután is, akkor nem rombol.

Viszont amíg kicsi addig nem tudják csak 3 óráig visszatartani a dolgukat, így tényleg egy idősebb kutya jobb lenne.

2020. dec. 12. 14:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Sógornőnek az van és nagyon rendes kis kutyus. Nagyon nagyon ritkán pisil , be ,de az már a gazdi hibája ha később ér haza mint szokott.

A szértágásokról nem tudok ,semmit mert idősebb korában ismertem meg a kutyust ,viszont szerintem nagyon okos.

2020. dec. 12. 14:39
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém nagyon lusta, szerencsére rám ütött xD

Eddig 2 év alatt egy kábelt és egy szegély lécet rágott meg, úgyhogy nem jellemző, hogy romboljon. Amikor haza megyek mindig ásítozik, meg nyújtózkodik, tehát végig alszik amikor dolgozunk párommal. Két séta van+ este 1 óra bandázás a futtatón. Simán kibírja. Amúgy ha nem nézzük a pisi-kaki oldalát egy lakás kutya sokkal többet van a gazdájával mint egy kerti = boldogabb élete van. Haza mennek a gazdák és egyből be a házba. A kutya meg marad egyedül továbbra is. Jobb dolguk van a lakás kutyáknak.

2020. dec. 12. 17:47
 16/20 anonim ***** válasza:
97%
Én napközibe adom. Egyedül élek, heti 1-2 napot járok be. Azokon a napokon napközizik. :)
2020. dec. 12. 20:03
 17/20 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos egy 8-10 hetes kiskutyát nem lehet 8-9 órára magára hagyni.

Egyedüllét egy kölyöknek sok,mellesleg 2 óránként vinni kell őket lefelé. Külön rossz,hogy nincs segítséged :/

Nekem is van havám,meg más fajta is. Sajnos kölyök korban nem lehet őket egyedül hagyni sokáig. Meg figyelni kell a kutya jelzéseit,hogy mikor készül pisilni,kakilni és rohanni vele.. az se jó megoldás,hogy fizetsz valakinek hogy 2 óránként vigye le,mert lehet pont előtte végzi el a kutya dolgát.

Napközibe kölyök kutyát nem lehet adni míg az összes oltása meg nem lesz. Illetve nem biztos hogy jó napköziben tölt egy kölyök ennyit, mert lehet jobban fog a napközis oktatóhoz kötődni mint hozzád. Első hónapok nagyon meghatározóak.

Én is inkább egy menhelyit javaslok.Olyat aki ideiglenesnél van és ismeri a kutyát :)

2020. dec. 12. 23:29
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

A válasz egy szóval a kérdésedre: egoizmus.

A bővebb válasz pedig az, hogy nincs rendes életed. Pót szereket keresel, de egy kutya nyilván kiszolgáltatott lesz neked, tehát örül, ha lát. Csalfa dolog ez, miközben önigazolásnak látod a dolgot, közben meg még mélyebbre temeted az okokat.

Ne kutyát akarj, hanem kezdj egy normális életet. A kutya tartás pont ettől venné most el az idődet. Sz*r az egyedüllét, én megértem. De erre nem az állattartás a megoldás. Nem akartalak kedves kérdező megbántani, de az igazság az, hogy egyre több ember szenved ebben a helyzetben, ezért is látsz ennyi kutyást. Ez egy romló tendencia a társadalomban, egy segélykiáltás, mint a vásárlási kényszer, ami után ugyanúgy hiányérzete van az embernek.

2020. dec. 13. 14:30
 19/20 anonim ***** válasza:
3%

A panelkutyában az a szívás, hogy 8 óránál sokkal tovább nem etikus és nem egészséges otthon hagyni. Értsd: munka után nem tudsz elugrani a boltba, beülni egy kávéra a kollégákkal vagy bármi hasonló, mert előbb le kell dobni Buksikát pisilni. Azt kellene felmérni, hogy ezt bírni fogod-e hosszú távon.

(Kertesben egy árnyalatnyit könnyebb: kutyaajtó, oszt ki tud menni, amikor kell neki.)

A havanese nagyon jó választás panelba, mert nem szőrhullatós (viszont kozmetikaigényes) és nincsenek extrém igényei fizikai és mentális fárasztás terén. Ettől függetlenül neki is szüksége van mozgásra, szellemi fárasztásra, barátokkal lógásra: az elfogadható minimumon kívül is szeretnek tanulni, az élmény kedvéért lehet agility akadályokkal próbálkozni velük stb.

Szóval szerintem itt nem a fajta / egyed választással lesz a gond, hanem a a faj választással. Lehet hogy macskával / nyuszival / madárral vagy valami hasonlóval jobban járnál.

2020. dec. 13. 14:54
 20/20 anonim ***** válasza:

Én ilyen élethelyzetre a macskát ajánlom.

Havanese nincs el egész nap, pár órára be lehet idomitani hónapokig tartó ketrec tréninggel, de az is kínkeserves.

Én leszaladok a lidlbe ami 1 perce van innen tőlem és mire hazajövök ugat a havi.

Vagy esetleg egy nagy testű kutya lenne jó, mert annak nagyobb a holyagja jobban bírja pisilés nélkül.

Mamának panelban van tartva vizsla és elég neki a napi 3 séta.

júl. 12. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!