Havanese a lakásban működhet?
Ismerem a korlátaimat, az életvitelemet, nem szeretném, ha bármilyen kutya szenvedne, ha netán ő más igényű, mint amit én nyújtani tudok neki, ezért is vagyok nagy dilemmában.
Lehet tényleg macska lenne a legjobb :D
Reggel le kell fárasztani ahogyan délután is, akkor nem rombol.
Viszont amíg kicsi addig nem tudják csak 3 óráig visszatartani a dolgukat, így tényleg egy idősebb kutya jobb lenne.
Sógornőnek az van és nagyon rendes kis kutyus. Nagyon nagyon ritkán pisil , be ,de az már a gazdi hibája ha később ér haza mint szokott.
A szértágásokról nem tudok ,semmit mert idősebb korában ismertem meg a kutyust ,viszont szerintem nagyon okos.
Az enyém nagyon lusta, szerencsére rám ütött xD
Eddig 2 év alatt egy kábelt és egy szegély lécet rágott meg, úgyhogy nem jellemző, hogy romboljon. Amikor haza megyek mindig ásítozik, meg nyújtózkodik, tehát végig alszik amikor dolgozunk párommal. Két séta van+ este 1 óra bandázás a futtatón. Simán kibírja. Amúgy ha nem nézzük a pisi-kaki oldalát egy lakás kutya sokkal többet van a gazdájával mint egy kerti = boldogabb élete van. Haza mennek a gazdák és egyből be a házba. A kutya meg marad egyedül továbbra is. Jobb dolguk van a lakás kutyáknak.
Sajnos egy 8-10 hetes kiskutyát nem lehet 8-9 órára magára hagyni.
Egyedüllét egy kölyöknek sok,mellesleg 2 óránként vinni kell őket lefelé. Külön rossz,hogy nincs segítséged :/
Nekem is van havám,meg más fajta is. Sajnos kölyök korban nem lehet őket egyedül hagyni sokáig. Meg figyelni kell a kutya jelzéseit,hogy mikor készül pisilni,kakilni és rohanni vele.. az se jó megoldás,hogy fizetsz valakinek hogy 2 óránként vigye le,mert lehet pont előtte végzi el a kutya dolgát.
Napközibe kölyök kutyát nem lehet adni míg az összes oltása meg nem lesz. Illetve nem biztos hogy jó napköziben tölt egy kölyök ennyit, mert lehet jobban fog a napközis oktatóhoz kötődni mint hozzád. Első hónapok nagyon meghatározóak.
Én is inkább egy menhelyit javaslok.Olyat aki ideiglenesnél van és ismeri a kutyát :)
A válasz egy szóval a kérdésedre: egoizmus.
A bővebb válasz pedig az, hogy nincs rendes életed. Pót szereket keresel, de egy kutya nyilván kiszolgáltatott lesz neked, tehát örül, ha lát. Csalfa dolog ez, miközben önigazolásnak látod a dolgot, közben meg még mélyebbre temeted az okokat.
Ne kutyát akarj, hanem kezdj egy normális életet. A kutya tartás pont ettől venné most el az idődet. Sz*r az egyedüllét, én megértem. De erre nem az állattartás a megoldás. Nem akartalak kedves kérdező megbántani, de az igazság az, hogy egyre több ember szenved ebben a helyzetben, ezért is látsz ennyi kutyást. Ez egy romló tendencia a társadalomban, egy segélykiáltás, mint a vásárlási kényszer, ami után ugyanúgy hiányérzete van az embernek.
A panelkutyában az a szívás, hogy 8 óránál sokkal tovább nem etikus és nem egészséges otthon hagyni. Értsd: munka után nem tudsz elugrani a boltba, beülni egy kávéra a kollégákkal vagy bármi hasonló, mert előbb le kell dobni Buksikát pisilni. Azt kellene felmérni, hogy ezt bírni fogod-e hosszú távon.
(Kertesben egy árnyalatnyit könnyebb: kutyaajtó, oszt ki tud menni, amikor kell neki.)
A havanese nagyon jó választás panelba, mert nem szőrhullatós (viszont kozmetikaigényes) és nincsenek extrém igényei fizikai és mentális fárasztás terén. Ettől függetlenül neki is szüksége van mozgásra, szellemi fárasztásra, barátokkal lógásra: az elfogadható minimumon kívül is szeretnek tanulni, az élmény kedvéért lehet agility akadályokkal próbálkozni velük stb.
Szóval szerintem itt nem a fajta / egyed választással lesz a gond, hanem a a faj választással. Lehet hogy macskával / nyuszival / madárral vagy valami hasonlóval jobban járnál.
Én ilyen élethelyzetre a macskát ajánlom.
Havanese nincs el egész nap, pár órára be lehet idomitani hónapokig tartó ketrec tréninggel, de az is kínkeserves.
Én leszaladok a lidlbe ami 1 perce van innen tőlem és mire hazajövök ugat a havi.
Vagy esetleg egy nagy testű kutya lenne jó, mert annak nagyobb a holyagja jobban bírja pisilés nélkül.
Mamának panelban van tartva vizsla és elég neki a napi 3 séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!