Miért is ne vegyek szaporítótól kutyát?
Menhelyen/kutyatelepen nincs a keresett fajtakutyából.
Fajtamentés nem ad kutyát, mivel nincs csilivili birtokom hatalmas udvarral meg 4 méteres kerítéssel.
"Normális" tenyésztők arra nem képesek, hogy egy árat mondjanak, és közben úgy kezelnek, mint egy alattvaló idiótát.
Szaporítóból megnézek párat, kiválasztom a legmegfelelőbbet, kifizetem, és megvan a kutyám.
Véleményem szerint azért, mert azzal a kölyköd szüleinek a méltatlan körülmények között tartását és kizsákmányolását támogatod.
Valóban vannak kicsit furcsa tenyésztők, de a többség, ha írsz nekik egy éppkézláb bemutatkozót, válaszolni fog az árra is.
Amúgy milyen fajtát szeretnél? (a kérítésből rögtön a huskyra asszociáltam, az viszont van más menhelyeken is, nem csak fajtamentésnél)
Nekem 2 szaporítós kutyám van, akik az alom utolsó kutyái voltak és ingyen lehetett őket elhozni. Ki tudja mi lett volna velük, ha nem hozom el őket... Az egyik ideggyenge, állatorvost is támad, csak altatásbab lehet vizsgálni, de az injekciót beadni fél óra+ 3-4 harapás (leszed minden szájkosarat).
A másiknál most lett diagnosztizálva a diszplázia, 40 ezer a diagnózis, 130 ezer a műtét. Egy tenyésztőnél vásárolt kutyának már vagy háromszorosát kifizettük mind a kettőnél állatorvosi költségekre és még nincsenek 6 évesek sem. Ha neked ez kell, akkor hajrá. De a gatyád is rá fog menni! Nem lenne egyszerűbb egyszer kiadni azt az összeget egy szűrt kutyára?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!