Mit tehetnék ebben a helyzetben?
Sziasztok 25 éves vagyok, és van egy öreg barátom akiről már nem igazán tudok gondoskodni.
Tinédzser koromban lett családtag és azóta velem van,
Abban az időben rengeteg időm volt rá, és sokat gondoztam a családommal együtt.
Viszont mióta felnőttem, elköltöztem, és egyedül élek,
a munkám miatt van hogy reggeltől estig dolgozok, ezért se etetni, se sétáltatni nem tudom a kutyát.
A szobatisztaságról mondhatni "leszokott" mivel képtelen vagyok sétáltatni őt, ezért gondolom, hogy új gazdit se tudnék neki találni emiatt.
Ilyen esetekben mi a teendő?
Hívjak fel egy menhelyet hátha betudják fogadni?
Esetleg engedjem szabadon, és majd befogják? (nem agresszív kutya, sőt!)
Elaltatni sem szeretném, mert igaz hogy öreg, de még van ideje hátra a világon.
Előre is köszönöm a segítséget!
Ha megfordul a fejedben, hogy csak úgy kirakod aztán majd lesz valami, akkor vagy egy igazi érzéketlen, szívtelen zombi vagy, vagy olyan ostoba, hogy nincs remény.
Meg sem akarsz próbálni keresni neki helyet? Igazi jó barát vagy, tényleg. Ja, bocs, nem.
Ha valami miatt semmiképp nem tudnám megtartani a kutyámat, akkor minden erőmmel azon lennék, hogy keressek neki helyet. Hivatásosaknál, családtagoknál, barátoknál.
De soha nem raknám csak úgy ki szegényt. Egyrészt lelkileg milyen már szegénynek, másrészt egy egyébként lakáshoz szokott, öreg kutya egyedül az utcán rohadt nagy veszélyben van. Járművek, rohadék emberek, más állatok, nincs kaja, nincs ivóvíz, basszus, decemberi hideg van!
Most vagy nagyon durván véglény vagy, vagy ez is egy tipikus kutygyűlölő kamu, ami mindig megjelenik hogy hangulatot keltsen.
Ha akármit mondunk neked és csak azt hajtogatod, hogy de meg kell szabadulnod neki és az a jó a kutyának ha csak úgy kidobod, majd 1-2 óra múlva benyögöd, hogy már meg is tetted és milyen jó döntés volt, akkor te megint a troll vagy.
"és sokat gondoztam a családommal együtt."
Nem opció a családba visszakerülnie?
Hirdesd meg gazdikereső oldalon, érdeklődj menhelyeknél.
Ha felmerült benned, hogy kiraknál az utcára egy családtagot, akkor jobb lesz, ha nem marad nálad.
Kirakni semmiképp ne. Egyrészt ahogy írtad családtag. Másrészt a befogott kutya nagy eséllyel egy gyepmesteri telepre kerül, ahol két hét után altatnak. Mivel idős kutya, ezért nem valószínű, hogy valaki örökbe fogadja azelőtt. Legfeljebb pár héten belül elaltatják.
Normális orvos, csak akkor altat állatot, ha olyan beteg, hogy nem tud mást tenni. Még akkor sem altat, ha idős. Na jó, hatósági állatorvos hivatalosan agresszívvá jelentett kutyát elaltat, de csak hatósági végzéssel. Nálad ez is kilőve.
Ha egy családtagot kiraksz az utcára, mert már neked nem kell, akkor neked soha többet nem való semmilyen állat.
Egyébként nem értem minek kell sétáltatni a gazdikereséshez. Az nem úgy működik, hogy becsöngetek mindenhova, és zaklatom a szomszédságot, hogy vegyék át tőlem.
Esetleg valakit nem tudnál felvenni, hogy vigye le sétálni, amíg te dolgozol? Diákok minimális összegért elvállalnák.
Fajtatiszta vagy keverék? Ha fajtatiszta akkor keresd fel a fajtamentését.
,,a munkám miatt van hogy reggeltől estig dolgozok, ezért se etetni, se sétáltatni nem tudom a kutyát."
Munka előtt reggel és munka után este elviszed sétálni és utána megeteted. Sokan csinálják így.
Pár válaszolótól szeretnék elnézést kérni amiért egyáltalán eszembe jutott utcára rakni őt. Most így tisztán átgondolva elképesztő gonoszság, és kegyetlen. Visszavonom.
Köszönöm minden válaszolónak.
Alszok erre egyet, és holnap végig gondolom mik az opcióim,
végső esetben menhely, de szerintem végig kérdezgetem az ismerőseimet, hogy ők,
vagy az ő ismerőseik nem tudnák-e befogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!