Mik a teendő mielőtt kutyát vállalnék?
Eloszor is at kell gondolnotok, hogy fajtatiszta kutyust szeretnetek, mert egy bizonyos fajtat kerestek. Akkor irany a facebook, ott lehet talalni fajta csoportot, gazdia csoportot, lehet tajekozodni, es felretenni a penzt a kutyusra. Mar lehet erdeklodni, hogy mikor varhato alom, altalaban 8-10 hetes korukban mehet a gazdahoz a kutyus. Addig a szukseges felszerelest be lehet szerezni, elokesziteni. kertet, hogy biztonsagos legyen a kutyanak, kerites rendben legyen. Kutyas konyveket, youtube videokat nezni.
Lehet menhelyrol is keresni kutyust. Akkor a menhelyet kell kivalasztani, es utananezni az orokbefogadasi felteteleknek. Tobbszor erdemes meglatogatni a kutyust, es fel kell keszulni, hogy mivel gyakran gazda altal, de elhanyagolt allapotban kerulnek be a kutyusok, vagy szaporitoktol, szinten vegletekig kizsigerelt allapotban, elhanyagoltan, milyen egeszsegi allapotban van a kutyus. Feltetlenul be kell kalkulalni az allatorvosi koltsegeket, mert egy ismeretlen eloeletu kutyusnal barmi lehet, amirol a legnagyobb jo szandekkal sem tud tajekoztatni a menhely, es lehet, hogy az orokbefogadas utan napokkal mar komolyabb allatorvosi kiadasok lesznek.
En ezeket javaslom.
Lehet félretenni pénzt az oltásra,ivartalanításra és az egyébb költségekre.Elkell dönteni hogy milyen kutyát szeretnél.Mennyi időt tudsz vele foglalkozni.Ha udvaron lesz a kutya akkor a kerítést nagyon alaposan meg kell csinálni hogy ne tudjon kiszökni,fekhelyet csinálni neki ahova betud bújni a hideg és az eső ellen+aludni.Megkell venni a felszerelést tálak,fésű,póráz..stb.Nézegetheted a tápokat is hogy milyen táppal akarod etetni.
Én a menhelyről fogadtam örökbe kutyát de nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!