Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Örökbefogadásnál összeg?

Örökbefogadásnál összeg?

Figyelt kérdés
50.000 Ft reális örökbefogadási díjnak? Fajtamentő Alapítványról lenne szó, ivartalanítás, féregtelenítés, negatív szívféregteszt, oltás van az "árban".
2020. dec. 6. 09:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan szempontból reális, hogy annyit biztos elköltenek rá, viszont én nem láttam még olyan magyar szervezetet aki képes 50.000 forintot elkérni egy örökbefogadásért. Én tavaly márciusban fogadtam örökbe fajtamentőktől, konkrétan nem is kértek pénzt érte, azt mondták annyit adjunk, amennyit gondolunk. Adtak már nekik 2000ft-ot is meg 50.000-et is. Mi 20.000-et adtunk, ivartalanított szuka kutyus volt, ezt találtuk reálisnak. Most októberben elhoztunk egy kölyköt, ugyanonnan. Csak az oltások árát kérték érte, de nyilván többet adtunk. Általában jelképes összeget vagy az oltások, ivartalanítás, féreghajtás árát szokták elkérni. 50.000ft fajta jellegű kutyáért szerintem nem reális.
2020. dec. 6. 20:06
 12/13 anonim ***** válasza:
83%

Mi egy alapítványtól fogadtunk örökbe, utcára kidobott, talált kölyök kutyát. (Kb.) 11 hetes volt mikor elhoztuk, és náluk alapból úgy van, hogy az első két hétben csak ideiglenesen van nálad a kutya, tehát ha meggondolod magad csak szólsz nekik és visszaadod (ekkor még nincs is a neveden a kutya). Ebben a két hétben még folyamatban volt ugye a kutya oltás sorozata, és mikor oltásra kellett vinni nem csak, hogy eljöttek értünk és együtt mentünk el (az ő autójukkal, az ő költségükre) az ő állatorvosukhoz, de ők is fizették az oltást, hiszen még papíron övék a kutya (erre hivatkoztak, teljesen meglepődtem). Két hét után újra találkoztunk, akkor intéztük a papírokat és 10 ezer forint alapítványi hozzájárulást kértek (természetesen többet adtunk), hihetetlenül korrektek, nagyon pozitív volt az egész.

Egyébként alapvetően én az 50 ezret sem gondolom soknak, hiszen az ivartalanítás, az egyéb állatorvosi költségek, illetve az etetés bőven került nekik ennyibe, nem is beszélve arról, hogy nekik köszönhetően menekülnek meg a kutyusok, inkább azt nem érzem korrektnek, hogy a tenyésztők áraihoz hasonlítják magukat, hiszen ahhoz semmi közük.

2020. dec. 6. 21:27
 13/13 anonim ***** válasza:
82%
Ha fizetsz érte, az nem örökbefogadás.
2020. dec. 6. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!