Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyek a legkisebb kutyafajták?

Melyek a legkisebb kutyafajták?

Figyelt kérdés
Csivaván és Yorkin kívül. Hosszúszőrű kutyust szeretnék, de nem fehéret (azzal már meggyűlt a bajom) és nem szeretnék túl nagyon, kb olyan max 3,5 kg-osat. Próbáltam keresni keverékeket is és néztem menhelyek honlapját, de a legkisebb kutya is 4-5 kg és sajnos elég öregecskék. :S Szeretnék egy nagyobb listát a társasági kutyákról, ahonnan ki tudom választani a legszimpatikusabbat. Tudtok segíteni? Akár linkelhettek is keverék kutyákat a lényeg, hogy ne legyen fehér, ne legyen túl nagy és ne legyen felnőtt kutyus. :)
2010. aug. 11. 21:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
én a japán csines vagyok, nem csak fekete fehérben vannak, bár ez a leg japán csinesebb. nekem is nagyon tetszik a kutyus, remélem akkor segitettem, s mivel nagy rajongója vagyok a fajtának (de azért nem szakértő), kérdezhetsz nyugodtan.
2010. aug. 11. 22:32
 12/19 anonim ***** válasza:
megint a japán csines vagyok, az alapszin amugy mindegyiknál a fehár, a foltok pedig vagy feketék, vagy vörösek.
2010. aug. 11. 22:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Hát. Szépnek szép, aranoy is, mindeben tökéletes, egy hiba van. Nem lehet kapni Mo.-on. Ez már a harmadik kutyfajta, amit így "bukok be". Egyszerűn nem lehet kapni, nincs Magyar tenyésztő, csak külföldről lehetne hozatni, de annak is megvan az ára. És én törzskönyves, fajtatiszta, egészséges kutyust szeretnék, annak borsos ára van, nem tudnám már plusz a Magyarországra hozatalt is fizetni. :S Sajnos. Úgyhogy ez a fajta is "kilőve", újabb ötleteket várok. :(
2010. aug. 11. 23:10
 14/19 anonim ***** válasza:

igaz nem hosszúszőrű.. de :

Törpepincser! :)

Tulajdonságai: Energikus, éber, bátor kis kutya. Feltűnően értelmes, tanulékony, gazdájához ragaszkodik

Profil: jelzőkutya, kedvenc

Marmagasság: 25-30 cm

Testtömeg: 2-4 kg

kölyökként:

[link]

felnőttként:

[link]

esetleg törpeuszkár..bár az kicsivel nagyobb!

2010. aug. 12. 10:14
 15/19 anonim ***** válasza:

10:14-es vagyok, nézd ez egy barna törpe uszkár, 3 kg, bár itt csak a feje látszik, de nagyon aranyos:

[link]

2010. aug. 12. 10:20
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi. Az uszi is a "listámon" van. De rajta is gondolkodom. Midegyik kutya ultra aranyos, okosak is...stb. Nehéz dönteni. Mert nem csak egy napra szól, hanem kb 10-15 évre, úgyhogy jól meg kell fontolni, melyik is a tökéletes kutyus. :)
2010. aug. 12. 11:31
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem is törpepincserem van és csak ajánlani tudom. Ha még egyszer választani kéne, tuti hogy megint őt vagy ilyen fajtát választanék. Amúgy a 2vel előttem szóló teljes mértékben leírta a jellemzőket :)
2010. aug. 12. 11:54
 18/19 anonim ***** válasza:
megint a japán csines vagyok. nekem törpe uszkárom van, nagyon aranyos, szép, a szőre hoszabb, igazi kis bohóz, megfizethető is, magyarországon is van, de ha még kisebbet szeretnél, akkor ott a toy uszkár.
2010. aug. 12. 13:28
 19/19 anonim ***** válasza:
a japán csin törpe uszis vagyok, még annyi, hogy az uszkár nagyon szeret tanulni, de nem munkamániás, a világ második leginteligensebb kutyyája, de ez tanitástól, és rajtad is függ, mert ha rendesen megtanitják, sok foglalkozás mellet sok mindent megtanul más kutya is, csak az uszinak kevesebb tanitás is elegendő. agalityra nagyon alkalmas, mi is fogunk járni.
2010. aug. 12. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!