Hogy tanítsam meg a kölyök kutyámat,hogy ne húzzon?
Olvastam a kutyapszichológiát,de több oldal ennek a teljesen ellentétjét írja. Ráadásul hol nyakörvet,hol hámot írnak.
Amit eddig csináltam.
Nyakörv,rövid póráz. Ha húzott,megálltam,hajtogattam a vársz vezényszót(sikertelenül) és ha nagy nehezen megállt,elindultam. De ezt 1 órán keresztül játszottuk. Annyira húz,hogy hogyha megállok,körbe körbe szaladgál körülöttem,csak hogy induljunk már. Kiidegel,mert fojtja a nyakörv,de akkor is húz. Szorosabbra vettem magam mellett,de nem használt.
Tudom,hogy új a világ neki,most volt 5.alkalommal sétáltatva,de vmi köztes megoldás nagyon kellene mert már most is annyira fuldoklott,öklendezett,hogy fel kellett vennem és úgy hazahozni.
Van tippetek?
Corgi fajta,tehát nem egy nagy darab kutya :D
Bírnám a tempót,ha akarnám,de nem hinném,hogy az a megoldás,ha ráhagyom és futok utána ;)
Mert nem ő a vezér,hanem én. Mivel kölyök,nem ő véd meg engem a bajtól,hanem én őt. Másfelől,ha még ez így működne is,akkor sem tudnék figyelni a külső tényezőkre (pl kóbor kutya)ha szaladnom kell utána. Valljuk be,a kutyának se jó,ha a gazdi stresszel ezen,pocsékba megy a sétáltatás,ergo a kutya sem lesz kiegyensúlyozott. A te kutyád húz 13-as?
Ha egy sétánál nem fogad szót,nem tartja be a szabályokat,akkor hogy engedhetném szabadon futni,játszani máshol?
Annyira felidegelt ma,hogy megmondtam neki,hogy nem viszem többet sétálni :D
Ajánlom hogy ne hámot használj, hanem nyakörvet. A hám rombolja a fejlődő izületeit, amivel felnőtt korban akadhatnak problémák.
Egy kölyökkutyáról beszélsz most, akinek minden új most, mindent is felfedezne egyszerre. Ez nem egyről a kettőre fog kialakulni. Az én kutyámmal már két hónapos korában kezdtük el gyakorolni, és hat-hét hónapos korára sikerült eljutni arra a szintre, hogy na ezért megérte várni.
Én mindig megálltam amikor húzott, mondtam neki hogy lábhoz. Ezt nyilván előtte meg kell tanulni. Ha idejött klikker+jutalomfalat. Ezt csináltam addig ameddig nem sikerült. Gondolom te sem egyről a másik napra tanultál meg folyékonyan beszélni.
Türelem. Ennyi az egész kulcsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!