Ehetnek a kutyék mogyorót?
Egyém is megeszi a kintit.
Fel is töri magának ha kell.
Azert figyelni kell, mert a kutyanak is lehet allergiaja a mogyorora, a dio szenyezett lehet olyan peneszgombaval ami az embert nem bantja, de a kutyara nezve mergezo lehet. A makadámdió fogyasztása kis mértékben is súlyos mérgezést idéz elő, ügyeljünk rá, hogy kedvencünk semmi esetre se férjen hozzá!
Szoval szerintem olvass utana kicsit a sajat magad megnyugtatasara.
Mellesleg az en kutyam pl. dunakavics fuggo :)))
Az hogy a kutya mit "szeret", meg mi a jó neki, két külön dolog. Én is szeretem a csokit, attól még nem lehet rá azt mondani hogy egészséges.
A magvak nagyon zsírosak, sok kutya nem vagy csak nehezen tudja megemészteni és lehetnek belőle gyomor illetve hasnyálmirigy bajok, az elhízásról nem is beszélve. Van olyan, amit kifejezetten tilos kutyának adni, pl. makadámdió.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy belehal a kutyád egy pár darab dióba, de semmiképpen sem szabad abból rendszert csinálni hogy azzal etetjük a kutyát!
Annyi minden más is van... [link]
Az enyém is szereti.
Sőt amikor potyog a dió, töri magànak.
70kgos újfundlandi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!