Fél a kutyám a közelben lévő katonai gyakorlatozástól. Mit lehet vele tenni?
Nem tudom mi a fenét durrogtatnak fél napokon keresztül. Az utóbbi két hétben valamilyen hangos, durrogó eszközzel gyakorlatoznak katonák a közelünkben (más tippem nem nagyon van honnan jöhetne ilyen hangos zaj).
A kutyám retteg minden hasonlótól (égdörgés, petárda, tűzijáték) úgyhogy kész pokol neki ez az elmúlt két hét - ezáltal nekem is.
Kertes házban lakunk, be szoktuk ilyenkor engedni az előszobánkba, de bent is ugyanúgy fél. Ott kellene ülnöm mellette hogy megnyugodjon, de home office mellett ezt nem nagyon lehet kivitelezni. Beljebb nem akarom engedni, mert nem elég tiszta hozzá.
Mit érdemes ilyen esetben tenni?
Nyugtató spray, tabletta?
Ha a katonák ellen teszel bejelentést kétlem hogy lenne eredménye
Foglalkozni kellene folyamatosan a kutyával a durrogas idoszakaban, hogy a figyelmet elvond a durrogástól. Gondolom nem egesz nap durrogtatnak.
Nem tudtad, hogy katonai gyakorloter van a kornyeken amikor odakoltoztel?
Amúgy jegeso vedelem is durrogtathat(?).
A kutyad melletted legyen 1 meterre. Ne csak az eloszobaba engedd be. Gondolom rovidszoru es meg fazik is....
A felelemrol ugy tudod lenevelni,ha olyankor nem simogatod,ha fel,mert azzal megerosited a felelmet. Legyen csak melletted. Amikor epp nem fel,akkor simizheted.
Ne sajnálgasd, nyugtatgasd, mert azzal csak a félelmét erősíted. Próbáld meg elvonni a figyelmét, kérj tőle trükköket, játszatok és nagyon dícsérd vagy amit már írtak, legyél vele és viselkedj természetesen.
Segíthet az is, ha bekapcsolod neki a rádiót/tvt.
+van egy csomó készítmény is, pl adaptil, de a sima pár csepp levendulaolajjal lecsepegtetett és a kutya nyakába kötött kendőről is sok jót hallottam.
Köszi a válaszokat!
Komárom környékiek vagyunk.
Korábban is durrogtattak már, de nagyon ritkán, és akkor sem órákon át.
Ahogy ajánlottátok, kimegyek hozzá én, és megpróbálom lekötni valamilyen játékkal a figyelmét, hátha kicsit jobban hozzászokik úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!