Hogyan szoktathatjuk össze a kutyát a macskákkal?
Eredetileg a spánielt is vadászatra használták, lehet hogy benne még működnek az ilyen irányú ösztönök.
Nem tudom, hogy milyen a vérmérséklete, nem biztos, hogy össze lehet őket szoktatni.
Kérdezz meg egy kutyatrénert is.
Nehéz, és hosszadalmas menet lesz, amiben a kutya is és a macskák sérülhetnek, úgyhogy készülj fel lelkileg. Ami fontos: a kutyádat is tiltsd le a macskakergetésről, de a macskákat is a kutya basztatásról. És mindkettő esetében az a lényeg, hogy ne csak a konkrét balhét tiltsd, hanem azt is, hogy innen-onnan leselkedjenek, vadásszanak egymásra.
Jelölj ki egy olyan helyiséget (praktikusan ahol a macska alom van) ahová a kutya semmilyen körülmények között nem teheti be a lábát. Ez a macskáknak a menekülő helye.
Jó trükk, hogy dörzsöld át mindegyik állatot alaposan egymás szagával, meg én azt is csináltam, hogy cserélgettem a pokrócukat.
Ne engedd őket össze eleinte, csak szokják egymás szagát. Ha már megszokták, akkor jöhet az ismerkedés. A kutya legyen fáradt (jó nagy séta előtte) és éhes. Fektesd le a kutyát, és pakolj a szájába virsli kockát folyamatosan, amíg fekszik. Én az első pár napban így adtam a vacsoráját, és csak ennyi időre találkoztak. Ha a kutya nem mozog, akkor esélyes, hogy a macska se támad. Aztán egy idő után áttérhetsz arra, hogy nem kell feküdnie, hanem állhat is, de minden pillanatban jutalmazod amikor bármit csinál, ami nem a macska ellen irányul.
A lényeg, hogy semmiképp se hagyd, hogy előálljon az a helyzet, hogy a macskák menekülnek és a kutya kerget, mert abból az életben nem veszed ki őket. Mivel amúgy költöztök, és mások is lesznek az új falkában (anyud pasija) valószínűleg a kutyusnak nem lesz nehéz megtanulnia az új rendet, inkább a macskákkal kell majd vigyázni, hogy ne terrorizálják.
Az én kutyám is Szuzi :D
Sok sikert, remélem sikerülni fog, majd írd meg, hogy mi lett, kiváncsi vagyok, mert én is szeretnék késöbb egy cicát is a kutyus mellé.
Csak a jövőhéten megyünk, majd megírom mi lett :) Van itt mégegy kiskutya, ő Lili :P Unokatestvéremék kutyája. És amikor idekerült nagyon nehezen szoktattuk össze a két kutyát. Szuzika a mai napig féltékeny ha Lili is ott van... nehéz lesz, de megcsináljuk :)
Szép napot mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!