Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz hogy a kutyának lesz...

Igaz hogy a kutyának lesz baja a száraztáptól?

Figyelt kérdés

Mama szerint ha csak száraztápot adunk a kutyának akkor vese beteg lesz és szorulása lesz.

Ez tényleg így van?

Vagy ha nem akkor hogy győzzem meg hogy teljesen jó ha csak száraztápot kap (néha csirkefarhátat vagy ilyesmit).

2020. nov. 26. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Főtt kaja a legjobb nekik. Farhát, zúza, máj, szív stb tojással, zöldségekkel, kis rizzsel vagy zabpehellyel és mellé kúraszerűen multivitamin.

Mind3 kutyám csak ilyeneket evett és 15-16 éves korukig megvoltak, akkor sem rákban meg szervi betegségekben mentek el, hanem öregség miatt. Tudom, mert eleinte évente, 12 éves koruktól pedig félévente néztünk vérvizsgálatot, soha nem volt semmi bajuk.

2020. nov. 26. 17:17
 12/16 anonim ***** válasza:
86%

#11 azért ezbígy kijelenteni, hogy a főtt kaja a legjobb az elég merész.

Rengeteg vitamin eltűnik a húsból főzés során.

2020. nov. 26. 17:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az en kutyam szivesebben eszik ha keverem a konzervtapot a szarazzal. Van, hogy kimondottan a kutyanak fozok, de azert nagy altalanossagban tapot eszik.
2020. nov. 26. 18:33
 14/16 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem nem lehet kijelenteni, hogy vesebetegek lesznek a kutyák a száraztáptól, a tescostól sem. Az olcsóval az a baj, hogy kb csak ízesített gabona 4% hússal, a kutya pedig húsevő...

Egy jó tápban nincs is kb gabona, csak hús és gyógynövények.

Attól függ minden, hogy mi az alternatíva, bár szerintem a jó minőségű száraz felett csak a jól összeállított BARF vagy PREY áll...

A főzéssel az a gond, hogy csak kifőzöd a vitaminokat a húsból, csontokból és hő hatására a csont szilánkosabbra törik, ami veszélyes lehet a kutyának+általában itt a kaja nagy része rizs vagy tészta szokott lenni, ami tök jó spórolás, de lassan ott fogsz tartani, mint a gagyi tápnál.

Ár érték arányban a jó táp a nyerő szerintem.

A mit eszik szívesen meg olyan dolog, hogy én is csak desszertet ennék minden étkezésre, de annak elég komoly következményei lennének, egyáltalán nem lenne jó a szervezetemnek...

2020. nov. 26. 19:40
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez kutyánként is eltérő lehet, pont itt olvastam, hogy valaki azért adja az olcsó vackot a kutyájának, mert csak attól nincs baja, ilyen is van. Olyan kutya is van, amelyiknek csak a barf jó, olyan is, amelyiknek csak a táp jó, olyan is, amelyiknek a neki összeállított főtt étel jó (plusz kiegészítők). Én a főzésre fogok átállni, a barfhoz nagyobb fagyasztó kellene, ahhoz meg nagyobb lakás, a tápot meg nem mindig hajlandó megenni, a főtt kaját mindig megeszi (párszor próbáltam, hogy külön főzök a kutyának). Csak előbb el kell fogynia a tápnak, ami még van, kidobni már nem fogom.
2020. nov. 26. 21:01
 16/16 anonim ***** válasza:
0%

Lesz baja. Amit a hentesnel elkoltesz,annak a tobbszofoset elkoltitek allatorvosra. Majd jussak eszedbe ....

A gabona mindenhol gyulladast okoz meg borbajokat izuleti gyulladast belgyulladast stb.

2020. nov. 26. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!