Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya a bordeauxi dog?

Milyen kutya a bordeauxi dog?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkoztam hogy vegyek egy ilyen jószágot csak lenne elötte pár kérdésem:

Átlag életkor

Mennyire veszélyes, ha kiszökne bántana-e valakit

Mozgásigénye

Könnyen tanítható, okos, kell-e kutyaiskola?

2020. nov. 24. 18:22
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Kutyaiskola mindig kell!

Mozgasigenye fiatalon sok, oregen keves.

Veszelyes ha kiszokik ... es raadasul neveletlen (jolnevelt kutya soha nem veszelyes)

Atlag eletkor egeszsegfuggo 10-12.

2020. nov. 24. 18:45
 2/7 anonim ***** válasza:
21%

bordó.

Hacsak nem sok a "C" kategóriás vagy egyéb sutyerák arrafele inkább egy labradort ajánlok. Azok hasonló méret, cukik és nem bántanak senkit.

2020. nov. 24. 18:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalon nagy mozgásigény, komolyan 1-es? 😂

Mondjuk egy munka bordernek, német vizslának vagy malinak nagy a mozgásigénye, de egy bordeuxi dognak nem. Fiatalon sem. Napi fél-1 óra sétával bőven elvan, elég lusta kutya.

Kutyasuli nem kell, de jó, ha van. Megtanultok bánni a kutyával. Kicsit makacs, de nem vészes.

A nyomott orrára figyelni kell, ezenkívül gyakori a diszplázia és a szembetegsegek.

Ha normálisan szocializalod, akkor nem fog senkit sem bántani. Plusz a mai bordeuxiakban nincs nagy őrző-védő ösztön vagy agresszió. Elég nyugodt, lusta jószág.

2020. nov. 24. 23:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm még annyi hogy bent vagy kint érzi magát jobban, és hogy mennyire lehet betanítani a szoba tisztaságra?
2020. nov. 25. 16:28
 5/7 A kérdező kommentje:
És egy mopszal vagy francia bulldoggal meg tud élni?
2020. nov. 25. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Rövid szőre miatt én kinti-benti kutyaként tartanám. Bár szerintem mint a kutyák 90%-a, ő is ott szeret lenni, ahol a gazdi van, szóval szerintem inkább bent.

A szobatisztaságra minden egészséges kutya megtanítható.

Ha a mopsz/francia bulldog jól szocializalt, akkor persze, tarthatóak együtt.

Nem rosszindulat, de ezek nagyon alap dolgok, a helyedben elolvasnék pár kutyás könyvet legalább. Gondolom első kutya lesz, szóval majd kutyasulit ki ne hagyjátok!

2020. nov. 25. 21:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen köszönöm szépen 🙏
2020. nov. 25. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!