Szóval szeretnék egy doberann kutyust. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyibe kerül egy törzskönyves kutya, hogy körülbelül mennyi pénzt kéne össze gyűjtenem rá. Kennel neveket is írhattok amik jók és persze én is utána nézek, hogy nekem melyik a szimpatikusabb. Csak tudnom kéne, hogy mennyi pénzt kell össze gyűjtenem. Mert úgy egyeztem meg a szüleimmel, hogy a kutyát én veszem meg saját pénzből az orvosi költségeket és az etetést pedig ők vállalják (majd megkérdezem a tenyésztőtől ő milyen tápot ajánl meg szeretnék rá főzni is húst meg ilyeneket) meg a többi alapvető cuccokat mint pl tányérok, póráz, fekhely meg ilyenek, de ebbe nyilván én is be tudok majd segíteni. Azt tudom, hogy az oltások ára plusz olyan 30ezerre jön ki mert néztem kölyökkori oltási naptárat (reméljük azért beteg nem lesz bár ilyesmi bármikor előfordulhat). És még annyit szeretnék kérdezni, hogy a fülvágást megcsinálják még? Tudnátok nekem segíteni? Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 11. 09:47
1/7 anonim válasza:
Egy dobbermann simán van akár 100-150 ezer.A táplását tekintve fejlesd el a házi kosztot, max elvétve dobj neki finom falatokat. Szerintem a tenyésztő ragaszkoni fog a szuper prémium tápokhoz (Acana,Orejin) kb 20000Ft a legnagyobb zacsi. A fülvágást már szerintem senki nem csinálja meg.
2010. aug. 11. 09:53
2/7 A kérdező kommentje:
Etetés nem gond, de ha mindig csak száraztápot adok neki bélcsavarodása lesz akár milyen minőségi táppal etetem. Szerintem nem árt ha néha egy kis husit is kap... Ha nem csinál senki fülvágást mért látok olyan kutyákat akiknek mégis vágatva van?
2010. aug. 11. 09:58
3/7 anonim válasza:
Megcsinálják a fülvágást, sőt lehet már a tenyésztőtől úgy fogod elhozni, hogy vágva van a füle.
Bélcsavarodást pedig nem a száraz táptól kap, hanem attól ha evés után aktívan mozog, vagy egyszerre kap sokat enni. Ezért célszerű megfelezni a napi adagot, és azt két részletben adni neki. De persze semmi baja nem lesz a hústól sem :)
2010. aug. 11. 10:03
4/7 A kérdező kommentje:
Este etetném mikor már kijátszotta magát a kutya futtatón. Szerintem sem lesz baja a hústól, hülyeségnek tartom, hogy csak száraztápot adjak neki. Persze az is jó neki, meg vennék neki drága tápot, de az, hogy 10-15éven keresztül csak azon éljen... Semmi hús meg ilyenek. Nem házikosztra gondoltam mint amit az egyik válaszoló írt nem moslékkal etetném hanem külön neki főznék húst néha.
2010. aug. 11. 10:08
5/7 anonim válasza:
Ha direkt neki főzöl, azzal semmi baj, csak max az, hogy nem akar már mást enni, és ahhoz, hogy mindent megkapjon, amire a szervezetének szüksége van, komoly tudás kell a főzéshez. Apum pl. rendszeresen főz marhagégét az óriástestű kutyánknak, és semmi baja, csak amikor visszaáll a tápra, akkor hisztizik kicsit, egy napig nem eszik, aztán másnap már újra jó a táp is.
100-150 ezerrel számolj szerintem. Nem vagyok otthon dobbermann tenyésztőkben, csak egy ismerősöm van, aki ezzel foglalkozik, de őt szeretettel ajánlom: [link] megtalálod őket a Facebookon is. Ha nincs is épp kutyájuk, akkor is biztosan tudnak neked ajánlani jó kenneleket: [link]
2010. aug. 11. 10:44
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az utolsó válaszolónak is :)
2010. aug. 11. 11:05
7/7 anonim válasza:
dobermann.lap.hu
Keress egy számodra szimpatikus kennelt, vedd fel a tenyésztővel a kapcsolatot, látogass el hozzájuk, megtudod nézni a szülők papirjait, szüréseit stb.
A tenyésztő mindenben fog neked segiteni. Szerintem számolj nyugodta 100-150 e ft. körül. És amig ez összejön, addig olvass el minden fel lelhető anyagot a dobiról, látogass el kiállitásokra, kutyaiskolákba, hogy mire meglesz a babád, kellő tudással rendelkezz:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!