Hogy néz ki egy egészséges kutya füle belül? (kép lent)
Sziasztok, most van az első kutyám, és kutyás csoportban mindig azt írják, hogy nagyon sok baj van a kutyák fülével. Én nem vettem észre semmit, de nem vagyok biztos benne.
Ha nem vakarja, akkor kell bizonyos időközönként csinálni vele valamit?
Csak orvosi kezelés a jó, vagy tehetek valamit házilag is?
Most pont úgy alszik, hogy felcsapta a fülét :)
Ilyen belülről, ez okés?
Egészséges, de kicsit zsíros. Otodine fültisztítót javaslom, de jobb ha orvos mutatja meg a használatát. Óvatosan kell bánni vele, nem szabad belenyomni a fülbe, nehogy átszakadjon a dobhártya. Párat bele kell cseppenteni, kívülről jól megmasszírozni és utána ahogy a kutya megrázza magát, kijön a kosz + a felesleges oldat.
Pálcával és hasonlóval semmiképp ne nyúlj bele, azzal nagyon könnyen tudsz ártani.
En havonta egyszer legalabb elviszem a kutyat a dokihoz, hogy nezze at es csinaljon meg rajta mindent amit kell.
Neha kipucoljak a fulet (szakszeruen!) ... neha kinyomjak a buzmirigyet (ha szukseges) ... neha pedig megmossak rendesen a futyijet ... mikor mire van esetleg szukseg 'karbantartas' cimszo alatt.
Aztan ha kerdeseim merulnenek fel, akkor megbeszelem a dolgot a dokival es hiszek a szakertelmeben es szaktudasaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!