Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kis és egy nagytestű kan...

Egy kis és egy nagytestű kan kutyát együtt tartani mennyire lehet veszélyes?

Figyelt kérdés
Van egy kis testű keverék kutyám(bullterrier tacskó mix lehet). Velem van lassan 7 éve nagyon engedelmes imádja az embereket, és kutyákkal is nagyon jól kijön viszont hajlamos dominánsan viselkedni. Szeretnék egy cane corsot vagy egy argentin dogot, lehetőleg egy kant. Viszont attól félek, hogy amit felnő a kiskutya elkezdi majd átvenni az alfa szerepet, az én kutyám ezt nem hagyná "szó nélkül" ugyebár ezért akár az életébe is kerülhet ilyen egyenlőtlen erőviszonyok esetében.

2020. nov. 23. 13:07
 1/7 anonim ***** válasza:
78%

Ezt egy másik kérdéshez írtam:

"Kölyköt én se ajánlok idős kutya mellé, mert a legtöbb öreg kutya nem szereti a nyüzsgést, bár kivételek mindig vannak. Mi egy iszonyat mozgásigényű 9 éves kan mellé (aki világ életében falkában élt, csak meghalt mellőle a két társa) hoztunk tavaly egy 3 éves nyugis szukát, első perctől kezdve össze voltak nőve, egymáson aludtak, imádták egymást. Állandóan játszottak, de egy év elteltével sajnos elkapta egy brutál agresszív rák a kutyámat, és nem lehetett megmenteni. Egyedül maradt megint az idős, már 10 évesen, teljesen depressziós lett, gondoltuk úgy is hiányzik mindenkinek még egy kutya, úgyhogy elhoztunk egy 2 és fél hónapos kölyköt, gondolva, hogy majd játszanak, mert az előzővel is egész nap játszottak. Viszont ahogy idősödik, egyre jobban kezd befordulni magába a nagy, és utálja, hogy nyüzsi a kicsi. Morgott rá, vicsorgott, mert a kicsi játszani akart vele, ő viszont nagyon nem vevő rá, úgyhogy el kellett költöznöm a családtól a kölyökkel. Most 4 hónapos, sokszor járunk haza és még mindig nem bírja az öreg. Úgyhogy persze, nyilván kutyafüggő, de szerintem a legtöbb esetben csak komplikációk lesznek belőle."

Nyilván van rá esély, hogy kijönnének, de szerintem nagyobb rá az esély hogy csak nyűg lenne az idősebbnek. Én a helyedben megvárnám, amíg békésen leéli az életét az idősebb, de nem lehetetlen hogy összeszokjanak. Ha mindenképp hozol, én inkább szukát ajánlanék, mert sokkal nagyobb az esélye, hogy ki fognak jönni (pláne így, hogy írtad is, hogy domináns tud lenni a mostani kanod).

2020. nov. 23. 13:58
 2/7 anonim ***** válasza:

A 7 éves kistestű kutya egyáltalán nem idős (bár az nem derül ki a kérdésből, hogy kölyökként került-e a kérdezőhöz).

Ha kölyökkorától vele van a nagytestű, és tudatosan össze vannak szoktatva, akkor nem lesz gond.

Igyekezni kell a sorrendet tudatosan fenntartani, a kisebb legyen előrébb a rangsorban, és ezt gazdaként neked kell biztosítanod.

2020. nov. 23. 16:14
 3/7 anonim ***** válasza:
8%
Ez a mission impassible. De majd a termeszet elvegzi helyetted a korrekciot,csak legyen lelki erod elasni szerencsetlent.
2020. nov. 23. 17:52
 4/7 A kérdező kommentje:

2. Válaszoló!

Körülbelül fél évesen került hozzám, nagyon max egy éves lehetett. És nem egyáltalán nem érzi magát öregnek, tipikus terrier tele van energiával.

2020. nov. 23. 19:47
 5/7 A kérdező kommentje:
Van még esetleg valkinek tapasztalata?
2020. dec. 9. 08:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Én fordított helyzetben vagyok, szóval nem biztos, hogy segít a válaszom. Cane Corso kan kölyköm mellé filózom, hogy milyen társat válasszak és mikor. Jelenleg bármilyen kutyát elfogadna. Mindenkivel barátságos és játszana. De honnan tudhatom, hogy mi lesz a kamaszkor után? Persze most még könnyebb lenne összeszokni, de egyelőre minden figyelmünk az Övé, az Ő kölyökkori nevelése most a fontos. Tehát ehhez is hozzá van szokva, hogy egyedül van, csak rá figyelünk, kb.olyan érzésem van, mint egy egyke gyereknél.:) Nálatok is ez a helyzet gondolom, ráadásul ehhez még azt is tudod, hogy domináns. Bár azt is részletezhetnéd, hogy milyen szituációkban, milyen kutyákkal!? Lehet csak a gyengébbekkel, egy Cane-nél pedig rögtön nem próbálkozna, vagy rövid időn belül felállna a rangsor.
2020. dec. 9. 10:12
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát rokonoméknál szoktuk hozni, sőt most itt voltunk pár hétig, őt is hoztuk. És nekik van egy pumi keverék szukájuk vele alapvetően barátságos de elveszi a kajáját, nem engedi hogy a közelében aludjon stb...

Ennek a kutyának kölykei is voltak egyszer és azokkal nem volt valami játékos, ha azok csipkelődtek rájuk vicsorgott, de persze nem bántotta őket soha. Korábban volt egy idősebb hannoveri vérebem szintén kan volt, és olyan 8-9 éves kora körül megvakult szerencsétlen. Na vele abszolút domináns volt, mivel nem látott szegény kutya ezért folyton a lábára lépett és hát nem tetszett neki ezért folyton megdorgálta. Viszont a kaját nem merte elvenni tőle.

Egyszer pedig sétáltattam az utcán, nagybáttyám jött velem szembe a németvizslájával(szintén kan) aki barátságos volt abszolút. Az én kutyám odament elkezdte szaglaszni ovatosan majd felágaskodott két lábra hogy elérje a fejét és elkezdett morogni.

Tehát volt már együtt tartva nagytestű kan kutyával, viszont az a kutya egy lágyszívű óriás volt. A canecorso-k és az argentindog-ok pedig eléggé temperamentumos kutyák. Mondjuk az argentin dogok falkaösztöne elég jó, de akkor se akarok elhamarkodott döntést hozni.

2020. dec. 9. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!