Megharapott egy kiskutya (10 hetes), így ugye a veszettségi oltásunk még nincs meg. Pici tacsi babáról van szó. Picit vérzett, de nem nagy harapás. Most kipirosodott. Lehet tőle bajom?
Tiszta szesszel letörőlgettem.
Nagyon kis szeleburdi még. Hétfőn megyünk a következő oltásért, de az sem a veszettségi lesz szerintem
Nem vagyok biztos benne, hogy minden oltásuk megvan-e
Ááá összeengedni nem merem őket, az egyik kutyus egy 6 éves vizsla a másik pedig 2 éves medveölő. Az én apró tacsim első benyomásra szerintem tacsi nasi lenne. Oltás program után lassan ismerkedünk majd a családtagokkal 😂
Sose értettem ezeket a kérdéseket, egy bármilyen random kutya is csak egészen kicsi eséllyel lehet veszett, Mo-n annyira nincs veszettség (ezzel nem azt akarom mondani, hogy idegen kutyánál nem kell oltás, mert kell, de azt is azért veszik ilyen komolyan, mert a veszettségre nincs gyógymód és halálos).
Ha saját, akit mindig látsz, kiskora óta veled van, akkor látnád rajta a veszettséget, a kutya többségében nem tünetmentes hordozó, mint a denevér, gyorsan belepusztul ő is a betegségbe. Arról is tudnál ha rókával, kóbor kutyával, denevérrel találkozna.
Ehhez képest minden hónapban van ilyen kérdés, mintha minden kutya potenciálisan fertőzött lenne.
Nekem semmi bajom nincs a kérdéseddel, mint láthatod, írtam, hogy sokakat érdekel ez. Így gondoltam leírom, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását, és mikre érdemes mégis figyelni. Ha ez neked "okoskodás", ahogy fogalmaztál, akkor készülj fel rá, hogy mit kapsz a tápos kérdéseidnél majd.
Elnézésedet kérem, hogy válaszommal zavartalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!