Ma indultam el otthonról, véletlenül kislisszolt a nyitott kapun a kutyám és morogva ráugrott majdnem az egyik járókelőre, aki meg belerúgott. Mi ilyenkor a teendő?
Én is állatbarát vagyok, de egyedül sétálva támadott már meg öt (5!) viszonylag kistestű kutya. Nem azon gondolkoztam, hogy szegény kutyuli-mutyulik, nehogy bajuk legyen. Először csak ordítottam velük, de hiába. Ha nincs rajtam bakancs, a bokám bánta volna. így az egyikük repült a bakanccsal rúgástól, ez elég jel volt a többinek, elkotródtak.
Megjegyzem, 50 kg-os nő vagyok. Volt, aki szerint jobban szeretem a kutyákat, mint az embereket. De ha rám támad valaki, az megbánja, akkor is, ha kutya az illető. (Tudom, lehet, olyan helyzet, amikor nem tudom megvédeni magam, főleg emberek ellen, de ez most nem az volt)
Sőt, van az a helyzet mikor nem csak rúgnék, lehet leszavazni, kedves 70%-os válaszokkal rendelkező, aki mindenkit lepontoz, aki megvédené magát egy ilyen helyzetben. :)))))
Ki tudja be van-e oltatva a kutya normálisan kezdjük ott, ha gyerekkel lennék pláne beindulna a védelmező funkció, plusz nem tervezek maradandó sebhelyeket viselni, csak azért mert tűröm a kutyika támadást.
Máskor jobban kell vigyázni.
Én is úgy reagáltam volna mint az a járókelő. Nyilván ha nekem ugrik egy kutya nem fogom hagyni hogy megharapjon, védekezek.
Már volt olyan hogy bicikliztem és el akarta kapni a lábamat egy kutya. Kimentünk a kocsik közé úgy üldözött. Azóta paprikaspray is van nálam, és legközelebb lefújnám a dögöt.
ma 16:46
Sajnálatos a sérülése a kutyádnak. Kívánom, minél előbb felépüljön.
Remélhetőleg a kutya megjegyezte, ezentúl nem rohan ki a kapun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!