Mi az a határvonal, amin túl már nem “normális” (túl)szeretni a kutyát?
Nekem a gyereknek meg anyunak hivattatás már sok.
Ez nem egyezséges sem a gazdinak, sem a kutyának. A kutyát kutyaként kell tartani, akkor lesz a legboldogabb.
Feláll ettől a szőr a hátamon amúgy, de persze szó nélkül hagyom. Engem is hívtak már a kutyám anyjának, hát lenyeltem...
Engem igazából nem zavar, ki hogyan, mennyire szereti az állatát, csak 2 dolog:
1. Ha az állatnak árt vele. Pl anyám édességgel meg parizerrel tömi a kutyát, "mert hát olyan esdeklő szemekkel néz, és ő az én kicsi kincsem". Igen, csak a kicsi kincse kb. 20%-kal több az egészséges súlyánál, éveket vesz el az életéből, nehéz és beteges időskorra ítéli.
2. Ha a családja, főleg a gyerekei elé helyezi. van olyan ismerősöm, aki olyan kedvesen beszél a macskájával, amilyen kedvesen SOHA nem hallottam még beszélni sem a férjével, sem a gyerekeivel...
Nekem ezek azok, amik már túlzásnak minősülnek.
En szerelmemnek szoktam hivni es kulon neki fozok.
A kerdesben felsoroltak jo resze csak a penzen mulik.
Persze egy cane corsot nem a penz miatt nem hordjuk a louis vuitton ridikulunkben..😂
Nekem az veri ki a biztosítékot,mikor minden meg van engedve a kutyának.
Nincs nevelve,nincs rászólva,csak úgy van oszt' jó napot.
Meg a halálra etetés,mert jajj szegény,hogy néz...
Én is imádom a kutyáimat, az 5 kgos ágyban alszik a 18 kgos nem. De reggel feljöhet. Ezt tudja.
Nincs kuncsorgás az asztalnál,nem ugrálunk a vendégekre stb
Hát egy-egy darab szárított kacsamellet szoktak kapni 1-2 naponta, 2 naponta szárított marhafejbőrt,de csak a fogápolás miatt. Nem veszek minden nap. Kb havonta 1x veszek többet :D
Valamilyen szinten viszont a kutya/ák köré kell szervezned az életet.
Hiszen van egy rendszer. Nálunk pl míg Pesten dolgoztam, nekem nem fért bele,hogy munka után megigyak valamit a kolléganőimmel. Hiszen a kutyák vártak,hogy menjünk sétálni. Aki lakásban lakik mint én is annak azért a 3 séta időpont viszonylag fix. Meg ha pl kiruccanás van ahová pl a kutya nem mehet,vagy nem akarod vinni akkor panziót kell keresni vagy megbízható személlyel lebeszélni. Bizony ha esetleg betegek ,felügyeletre szorulnak ,lemondom a bulit vagy a mozit.
Azért persze nem gyerekek, hanem kutyák,viszont abban hasonlítanak,hogy nem tudnak magukról gondoskodni,ergó vállaltad érte a felelősséget.
Kutyánál is az a legfőbb probléma, mint gyerekeknél, ha szeretetre hivatkozva túl engedékeny vagy, nem húzol egy határt, és valójában ő irányít.
Hogy mi ez a határ, arra nincs általános recept, csak legyen egyértelmű, és abban legyél következetes. Gyereknél és kutyánál is ebből vannak problémák, emiatt nő valakinek a fejére, emiatt lesz pofátlan, hisztis, akaratos, vagy akár agresszív is.
Pl én felengedem a kanapéágyra a kutyát, én jobban alszom így, de ha leparancsolom, azonnal szót fogad, ha vendég jön, akkor meg tudja, hogy az olyankor a vendég helye. Egyedül hagyhatom a magamnak reggelire elkészített virslivel úgy, hogy eléri, nem eszik bele, pedig szereti, de tudja, hogy az enyém, és ezt tiszteletben tartja.
Én ágyban sem altatom, van helye, igaza a lakásban van.
Lányomnak se hívom, nem öltöztetem, pláne nem festetem a szőrét. Enyémnek kozmetikusok se kell amúgy.
Minden nap játék jutifalat vásárlása is sok.
Nem engedem, hogy szájon puszilgasson.
Ettől függetlenül közbe kap egy puszit a fejére és rendszeresen mozgatva van.
Enyém nem épp öleb, de előtte vokt egy Pincsim, én nyirtam nyáron, nyilván fésültem, hogy ne hulljon anyira a szőre. De a 17 év alatt nem volt rajt ruha, nemhogy a szőrét festessem meg gyöngyöket rakassak rá.
N
Nálam pl az ágyban alszik a kutya, és igaz én nem szoktam fiamnak hívni, de engem anyum mindig az apjának hív (mármint nyilván a kutyáénak :D). Ennek ellenére én nem gondolom, hogy rossz értelemben el lenne kényeztetve. Semmi nincs ráhagyva, fegyelmezem, tudja, hogy mit szabad és mit nem.
Szerintem is ott kezdődik a nem normális, ahol a kutya egészségére vagy életére nyomja rá a bélyeget a túl"szeretés". Aki össze vissza eteti a kutyáját mindennel mert hogy "milyen cukin néz", aztán lesz egy szép 15 kilós tacsijuk, na az nem normális. És az sem, ha a gazda hagyja, hogy a kutya dominálja, nincs rászólva, minden rá van hagyva a kutyára és minden meg van engedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!