Nálam kell, hogy legyen a lakcímkártya, ha kimegyek kutyát sétáltatni?
Covidon kívül is kell tudnod magad mindig igazolni. Mindig nálad kell hogy legyen a személyi (vagy azzal egyenértékű, igazolásra alkalmas okmány, pl. jogsi) és lakcímkártya.
Mindegy hogy kutyát sétáltatsz vagy sem.
Ilyenkor az van, hogy nem szabályos amit csinálsz, megint csak függetlenül a kijárási korlátozásoktól. Magyarországon lakhelybejelentési kötelezettség van, KÖTELEZŐ bejelentened hogy hol élsz életvitelszerűen.
Aki nem akar tárcát cipelni, annak nem is kell, egy telefontokba bele lehet tenni 2 db kártyát. (Személyi + lakcím)
Én például most egy háztartásban élő tesóimmal (2 van) megyek kutyát sétáltatni 3 kutyával, beszélgetünk közben stb, de így is viszünk személyit meg lakcímkártyát, mert nem akarjuk, hogy beszóljanak, hogy miért bandázunk. (Mondjuk mi 8 előtt megyünk)
Ha éjszaka kivisszuk valamelyiket, akkor van a zsebben lakcímkártya.
Laktam, nekem se engedte. Lehet így élni, csak akkor mindig bele kell kalkulálni hogy megbüntetnek, én is tudtam erről és vállaltam.
Bocsi, de ki buntetne meg? Az allando lakcimemet hasznalom ugyintezeskor, ahol kotelezo lakcimet megadni. Mint irtam, nincs kutyam, csak kivancsisagbol kerdeztem, hogy mit lehetne tenni ilyenkor, ha megis lenne.Es akkor egyebkent miert engem buntetnenek meg? Buntessek meg a tulajt, hiszen az o beleegyezese kell, en nem tudok mit csinalni vele.
Ha meg csak bejelentessel keresnek alberletet, az elegge leszukiti a kort, es laknom meg muszaj valahol, nem lehetek emiatt hajlektalan.
"A Magyarország területén élő, e törvény hatálya alá tartozó polgár [4. § (1) bekezdés] köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (a továbbiakban együtt: lakcímbejelentés)."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!